You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Новорічне 3-Д печиво

У мене є багато різних рецептів печива, і цим рецептом тонкого пісочного печива я, напевно, нікого не здивую. Але завдяки формам, які дають змогу вирізане печиво після випікання скласти як конструктор і зробити об'ємним, печиво одразу оживає і стає цікавим. А якщо його прикрасити різнокольоровою цукровою глазур'ю, то воно чудово прикрасить новорічний або різдвяний стіл. Для цих форм підійде будь-який рецепт печива, яке під час випікання добре зберігає форму і виходить досить тонким, щоб " скластися & quot; один в одного". Я використовувала рецепт тонкого пісочного печива, ви можете взяти будь-який інший свій улюблений рецепт, чи то імбирне печиво, чи то шоколадне. Для "тепла" я додала в тісто корицю - її аромат відмінно зігріває в холодні дні.
Також можна використовувати звичайні форми для печива, тільки в них потрібно буде зробити з протилежних боків надрізи, а після випікання з'єднати печиво в цьому місці.

об'ємне печиво

 

Склад:

  • цукор - 100 гр.
  • вершкове масло - 100 гр.
  • кориця - 1 ч. л.
  • яйце - 1 шт.
  • борошно - 200-250 гр.

Приготування новорічного об'ємного печива:

У мисці з'єднайте розм'якшене вершкове масло, цукор і корицю.

масло, цукор і кориця

Перемішайте масу до отримання однорідної маси. Додайте яйце і перемішайте.

.

тісто з яйцями

Потім всипте просіяне борошно і замісіть м'яке гладке тісто.

борошняна крихта

пісочне тісто

Зберіть тісто в кулю, загорніть у харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
Охолоджене тісто розділіть на 3 рівних шматки і розкачайте кожен із них на пергаменті для випічки в пласт завтовшки 0,5 см. Формами виріжте з тіста заготовки для печива.

форми для печива

Залишки тіста видаліть із пергаменту, а печиво поставте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте печиво близько 10 хвилин - воно повинно залишатися світлим, тільки краї можуть злегка підрум'яниться.

випечене печиво

Обрізки тіста також розкачайте і виріжте печиво і з них.
Готове печиво остудіть, а потім прикрасьте глазур'ю. Я використовувала готові олівці з цукровою глазур'ю.

печиво з глазур'ю

Потім зберіть із печива 3-Д фігури і прикрасьте ними святковий стіл.

 

новорічне печиво

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Литовська хала

Смачна, дуже ніжна і досить проста в приготуванні дріжджова випічка, в міру солодка і дуже м'яка. Рецептом хали поділилася у себе на сторінці Ольга Пекарько, а Оля знає толк у булках. Зі шматочком масла, джемом або просто з чаєм - це дуже смачно!

Торт з яєчними жовтками

Кекс виходить у міру солодким і розсипчастим. Я на ніч залишаю його в герметично закритій тарі, а вранці він перетворюється на ніжний десерт, що тане в роті. У тісто я додаю домашні цукати з апельсина, а також сироп від них, але ви можете додати шоколад у краплях, ягоди, сухофрукти, цедру, та й узагалі, все, що забажаєте. Приємних експериментів!

Турецький бублик симіт

«Для турків симіт – те саме, що для французів багет. Це не просто хліб. Це стиль життя. Із симіту починається ранок, симітом підкріплюються опівдні, отримуючи гарний заряд енергії... Хрусткий кунжут, ледь солодкувата рум'яна скоринка, неймовірно ніжний «вершковий» м'якуш– заради симіту варто повозитися з тістом!", - прочитала я у ЖЖ у Natalikka і вирішила неодмінно приготувати цих красенів. Тим паче, що процес не дуже довгий і складний.

Коричнева коса

Приготується тісто дуже швидко, вправність знадобиться тільки у згортанні рулету в косу і кільце. Але й це складніше описати, ніж зробити. Тісто виходить у міру солодким і в міру пишним, але ароматним і ніжним. Загалом, для сімейного чаювання - дуже гідна компанія.