You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Дуже швидка піца

Ви любите піцу? Думаю, що піцу люблять усі. А часто готуєте її? Я от ще пам'ятаю час, коли піца в мене була мало не святковою стравою - до її приготування я готувалася: купувала продукти, хвилювалася за тісто. Але вже давно для мене піца стала стравою нашвидкуруч: швидко замішую тісто (добре, що за цим рецептом воно завжди виходить на ура), йду гуляти з дитиною, а потім швидко розгортаю, зверху викладаю все, що є в холодильнику (до речі, піца - це ще й геніальний спосіб використати різні залишки, сиру, ковбаси, овочів) і вуаля - смачна вечеря готова. А нещодавно я спробувала ще більше спростити приготування піци - замість приготування тіста використовувала готову тортилью, але думаю, що чудово підійде і коржик лаваша. Далі все за схемою - начинка, духовка і задоволення. А виходить дуже смачно, повірте. Начинку пишу свою, вона зібрана з усього, що було під рукою: баклажани, сир, помідори і перець, щоб прикрасити смак нейтральних баклажанів, взяла трохи сиру з блакитною пліснявою - вийшло чудово. Ви ж можете використовувати будь-яку начинку, тут головне ідея - готові коржі замість приготування тіста. До речі, це дуже виручить, якщо до вас несподівано завітали гості і часу чекати, поки "підійде" дріжджове тісто, просто немає.

дуже швидка піца

Склад:

  • тортилья - 6 шт.
  • баклажан - 2 невеликих
  • помідор - 2 невеликих
  • болгарський перець - 1 шт.
  • моцарела - 150 гр.
  • сир із блакитною пліснявою - 50 гр.
  • томатна паста - 100 гр.
  • сметана - 2 ст. л.

Приготування дуже швидкої піци:

Баклажан наріжте кільцями товщиною близько 5 мм. У мене товщина близько 1 см, це товстувато виявилося, краще нарізайте тонше.
Сковороду для гриля злегка змастіть оливковою або соняшниковою олією та обсмажте на ній кружечки баклажанів по 2-3 хвилини з кожного боку.

баклажани на пательні

Сметану і томатну пасту перемішайте.

Сметану і томатну пасту перемішайте.

томатна паста і сметана

Помідори і перець наріжте кружальцями, моцарелу наріжте, сир із пліснявою накришіть.

Моцарелу наріжте, сир із пліснявою накришіть.

овочі та сир

Тортилью змастіть томатно-сметанною пастою, зверху довільно викладіть баклажани, помідори і перець, усе посипте сиром.

тортилья і баклажани

тортилья з начинкою

Відправляйте в розігріту до 200 градусів духовку до рум'янцю - на 5-10 хвилин.
Краще ставте під верх духовки, щоб начинка готувалася швидше за коржики.
Готову піцу негайно подавайте.
Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Литовська хала

Смачна, дуже ніжна і досить проста в приготуванні дріжджова випічка, в міру солодка і дуже м'яка. Рецептом хали поділилася у себе на сторінці Ольга Пекарько, а Оля знає толк у булках. Зі шматочком масла, джемом або просто з чаєм - це дуже смачно!

Торт з яєчними жовтками

Кекс виходить у міру солодким і розсипчастим. Я на ніч залишаю його в герметично закритій тарі, а вранці він перетворюється на ніжний десерт, що тане в роті. У тісто я додаю домашні цукати з апельсина, а також сироп від них, але ви можете додати шоколад у краплях, ягоди, сухофрукти, цедру, та й узагалі, все, що забажаєте. Приємних експериментів!

Турецький бублик симіт

«Для турків симіт – те саме, що для французів багет. Це не просто хліб. Це стиль життя. Із симіту починається ранок, симітом підкріплюються опівдні, отримуючи гарний заряд енергії... Хрусткий кунжут, ледь солодкувата рум'яна скоринка, неймовірно ніжний «вершковий» м'якуш– заради симіту варто повозитися з тістом!", - прочитала я у ЖЖ у Natalikka і вирішила неодмінно приготувати цих красенів. Тим паче, що процес не дуже довгий і складний.

Коричнева коса

Приготується тісто дуже швидко, вправність знадобиться тільки у згортанні рулету в косу і кільце. Але й це складніше описати, ніж зробити. Тісто виходить у міру солодким і в міру пишним, але ароматним і ніжним. Загалом, для сімейного чаювання - дуже гідна компанія.