You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Горіховий пиріг зі сливами та шоколадом

Черговий рецепт із болгарського кулінарного журналу. Сливи, горіхи та шоколад поєднуються в ньому якимось чарівним чином і виходить дуже ароматно, соковито та смачно. При цьому пиріг готується дуже швидко, тісто виходить вологим, як кекс, але водночас пухким і досить повітряним. У сезон слив готувати неодмінно!

горіховий пиріг зі сливами та шоколадом

Склад:

  • вершкове масло - 175 гр.
  • сливи - 500 гр.
  • цукор (краще коричневий) - 175 гр.
  • борошно - 175 гр.
  • горіхи фундук - 175 гр. + жменя
  • яйця - 3 шт.
  • розпушувач - 1 ч. л.
  • чорний шоколад - 50 гр.

Приготування горіхового пирога зі сливами та шоколадом:

Горіхи (175 гр.) подрібніть у блендері. Жменю горіхів залиште цілими. У рецепті вказано фундук, але я використовувала суміш кеш'ю і волоських горіхів. Духовку розігрійте до 180 градусів (якщо є конвекція - 160 градусів).
На дно форми діаметром 20 см викладіть папір і дно та краї змастіть вершковим маслом.
Сливи розріжте на половинки, видаліть кісточки, 4 сливи залиште цілими, а решту наріжте дрібними шматочками або тонкими скибочками.

сливи

У миску насипте цукор, олію, борошно, мелені горіхи, яйця і розпушувач та збийте міксером протягом 1-2 хвилин, доки не отримаєте гладеньке і пухнасте тісто.

.

тісто для пирога

тісто з горіхами

У тісто додайте нарізані сливи і шоколад (я використовувала шоколадні краплі, якщо у вас шоколад у плитці, то або дрібно його наріжте, або натріть на тертці), добре перемішайте і викладіть тісто в підготовлену форму.

.

тісто зі сливами і шоколадом

тісто

Сливи, що залишилися, наріжте тонкими шматочками і викладіть поверх тіста, злегка вдавлюючи в нього, зверху посипте горіхи.

.

тісто у формі

Печіть пиріг 40-50 хвилин, доки поверхня не зарум'яниться, а паличка виходитиме з тіста сухою.

пиріг у формі

Охолодіть пиріг у формі 10 хвилин, потім акуратно вийміть.
Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Литовська хала

Смачна, дуже ніжна і досить проста в приготуванні дріжджова випічка, в міру солодка і дуже м'яка. Рецептом хали поділилася у себе на сторінці Ольга Пекарько, а Оля знає толк у булках. Зі шматочком масла, джемом або просто з чаєм - це дуже смачно!

Торт з яєчними жовтками

Кекс виходить у міру солодким і розсипчастим. Я на ніч залишаю його в герметично закритій тарі, а вранці він перетворюється на ніжний десерт, що тане в роті. У тісто я додаю домашні цукати з апельсина, а також сироп від них, але ви можете додати шоколад у краплях, ягоди, сухофрукти, цедру, та й узагалі, все, що забажаєте. Приємних експериментів!

Турецький бублик симіт

«Для турків симіт – те саме, що для французів багет. Це не просто хліб. Це стиль життя. Із симіту починається ранок, симітом підкріплюються опівдні, отримуючи гарний заряд енергії... Хрусткий кунжут, ледь солодкувата рум'яна скоринка, неймовірно ніжний «вершковий» м'якуш– заради симіту варто повозитися з тістом!", - прочитала я у ЖЖ у Natalikka і вирішила неодмінно приготувати цих красенів. Тим паче, що процес не дуже довгий і складний.

Коричнева коса

Приготується тісто дуже швидко, вправність знадобиться тільки у згортанні рулету в косу і кільце. Але й це складніше описати, ніж зробити. Тісто виходить у міру солодким і в міру пишним, але ароматним і ніжним. Загалом, для сімейного чаювання - дуже гідна компанія.