You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Торт із вафель зі згущеним молоком і мигдалем

Я давно вже не студентка, але іноді згадую студентські роки - з цікавими й не дуже лекціями, постійною чергою в університетську їдальню й копійчаними цінами на їжу, а також гуртожиток зі спільною кухнею й нехитрими стравами, які ми примудрялися на ній готувати. Духовки в гуртожитку не було, а після напружених занять іноді хотілося побалувати себе чимось смачним і солодким, але таким, що не потребує випічки. На виручку приходили такі прості та швидкі рецепти за принципом - намазав і з'їв, а страви вийшли дуже смачними. Ось цей тортик із вафель я іноді готувала, і він мені подобається навіть зараз, ну хто ж не любить варене згущене молоко? Звісно, тоді я готувала його без мигдалю - просто перемазувала вафлі кремом, але горішки однозначно пасують до крему і роблять торт смачнішим. Навіть якщо ви маєте духовку та час, спробуйте приготувати цей торт - він не потребує особливих зусиль, але завжди виходить смачним.

торт з мигдалем і вафлями

Склад:

  • вафлі - пачка
  • вершкове масло - 200 гр.
  • варене згущене молоко - 1 банка
  • мигдальні пелюстки - 2 жмені

Приготування торта з вафель зі згущеним молоком та мигдалем:

Розм'якшене вершкове масло збийте з вареним згущеним молоком до однорідної кремоподібної маси.

згущене молоко і масло

збитий крем

Мигдальні пелюстки злегка підсушіть на сухій пательні - стежте, щоб вони не підгоріли, а просто злегка зарум'янилися.
. Покладіть одну вафлю на блюдо, змастіть кремом і посипте мигдальними пелюстками.

вафлі

вафлі з кремом

Те ж саме зробіть з іншими вафлями. Мигдальними пелюстками можете посипати кожен корж або через один.
Кремом, що залишився, змастіть верх і боки торта.

торт з вафлями

Мигдальними пелюстками прикрасьте торт за своїм бажанням - я просто обсипала ними боки торта.

торт з вафлями і мигдалем

Залиште торт на ніч у холодильнику, щоб він просочився, а потім подавайте.

шматочок торта з вафлями

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Литовська хала

Смачна, дуже ніжна і досить проста в приготуванні дріжджова випічка, в міру солодка і дуже м'яка. Рецептом хали поділилася у себе на сторінці Ольга Пекарько, а Оля знає толк у булках. Зі шматочком масла, джемом або просто з чаєм - це дуже смачно!

Торт з яєчними жовтками

Кекс виходить у міру солодким і розсипчастим. Я на ніч залишаю його в герметично закритій тарі, а вранці він перетворюється на ніжний десерт, що тане в роті. У тісто я додаю домашні цукати з апельсина, а також сироп від них, але ви можете додати шоколад у краплях, ягоди, сухофрукти, цедру, та й узагалі, все, що забажаєте. Приємних експериментів!

Турецький бублик симіт

«Для турків симіт – те саме, що для французів багет. Це не просто хліб. Це стиль життя. Із симіту починається ранок, симітом підкріплюються опівдні, отримуючи гарний заряд енергії... Хрусткий кунжут, ледь солодкувата рум'яна скоринка, неймовірно ніжний «вершковий» м'якуш– заради симіту варто повозитися з тістом!", - прочитала я у ЖЖ у Natalikka і вирішила неодмінно приготувати цих красенів. Тим паче, що процес не дуже довгий і складний.

Коричнева коса

Приготується тісто дуже швидко, вправність знадобиться тільки у згортанні рулету в косу і кільце. Але й це складніше описати, ніж зробити. Тісто виходить у міру солодким і в міру пишним, але ароматним і ніжним. Загалом, для сімейного чаювання - дуже гідна компанія.