You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Малиновий оцет

Ця заправка (витяжка з малини) ось уже кілька років на мій кухні). Без неї нікуди! Чудово пасує як до свіжих салатів, так і до м'ясних страв. Я навіть звичайний салат із капусти заправляю цим оцтом. Мабуть, у мене любов з першого погляду до цього продукту. Є багато рецептур, і вони схожі, але я наведу рецепт, як готую сама.

Нам знадобиться:

  • 1 літр виноградного оцту (можна сміливо замінити на столовий)
  • 600 грам свіжої малини (як практика показала, можна замінити на с/м)
  • 2-3 ст. л. цукру
  • стерильна ємність (пляшка) для зберігання.

Спосіб приготування малинового оцту:

Малину перебрати, залишити жменьку малини, а решту перетерти з цукром. Оцет нагріти до 70-80 градусів (не доводити до кипіння).

Перетерту малину покласти в банку або каструлю, залити оцтом, додати жменьку, що залишилася. Закрити кришкою і відправити на тиждень у прохолодне місце (холодильник).

Затем готову витяжку процідити через сито або марлю і розлити по пляшках. Для краси можна додати цілі ягідки малини, що залишилися, в пляшку.

Зберігати в темному місці. Цей оцет відмінно стоїть як у холодильнику, так і просто на кухні в затемненому місці.

Використовувати його рекомендую для заправок салатів, для маринаду м'яса, під час смаження м'яса на сковорідці, а також для морепродуктів. Звісно, якщо дає змогу час і сили, то можна приготувати і справжній оцет, але це вже інша історія.

Пов'язані рецепти
Консервований салат із кабачків

 цей салат став дуже доречним у сезон кабачків, коли їх потрібно було терміново утилізувати. Нещодавно ми відкрили першу баночку і вона одразу ж спорожніла. Вийшло дуже смачно і пікантно, тому в літній сезон не пропустіть цю закуску.

Мариновані сливи

Не готуйте сливи за цим рецептом! Це справжній наркотик! Але якщо все таки зважитеся приготувати їх, рецепт нижче, але не кажіть потім, що я вас не попереджала! А краще робіть одразу подвійну порцію.

Гранола

Склад граноли ви можете змінювати під себе, я додала смаколики, які люблю, і корисності, які хочу вживати, але в чистому вигляді не їм, такі як льон і гарбузове насіння. Я вживаю його дуже просто: заливаю йогуртом або ряжанкою - і сніданок готовий! Але ви можете додати її і до сиру чи посипати зверху пиріг, і навіть зробити салат.

В'ялений болгарський перець

Це приголомшлива закуска, можна використовувати як для брускета, так і додавати в несолодку випічку (хліб, піца, булочки), а можна хом'ячити просто з баночки.