You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Бурштинове варення з яблук часточками

Це чудова заготовка з яблук на зиму - бурштинові часточки яблук у прозорому сиропі. Варення із серії п'ятихвилинок - воно вариться в три підходи по 5-10 хвилин, а потім закривається в банки на зберігання. Рецептом цього дуже смачного варення поділилася моя мама.

варення з яблук часточками

Склад:

  • яблоки - 1 кг
  • цукор - 800-гр.-1 кг
  • вода - 100 мл

Приготування бурштинового варення з яблук часточками:

Для приготування цього варення можна використовувати будь-які сорти яблук, але все ж таки краще взяти яблука зі щільною м'якоттю.
Яблука вимийте, очистіть від насіннєвих коробочок і наріжте часточками. Із цукру з водою зваріть сироп, гарячим сиропом залийте яблука й одразу поставте на вогонь.
Коли сироп з яблуками закипить, потримайте його на вогні близько 5 хвилин і відставте вбік до повного охолодження.
Потім ще двічі повторіть цю процедуру, щоразу проварюючи кипляче варення не більше 5-10 хвилин.
Після третього кип'ятіння гаряче варення розкладіть у підготовлені стерильні банки та закрийте кришками. Банки переверніть кришками вниз і укутайте до повного охолодження.
Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Консервований салат із кабачків

 цей салат став дуже доречним у сезон кабачків, коли їх потрібно було терміново утилізувати. Нещодавно ми відкрили першу баночку і вона одразу ж спорожніла. Вийшло дуже смачно і пікантно, тому в літній сезон не пропустіть цю закуску.

Мариновані сливи

Не готуйте сливи за цим рецептом! Це справжній наркотик! Але якщо все таки зважитеся приготувати їх, рецепт нижче, але не кажіть потім, що я вас не попереджала! А краще робіть одразу подвійну порцію.

Гранола

Склад граноли ви можете змінювати під себе, я додала смаколики, які люблю, і корисності, які хочу вживати, але в чистому вигляді не їм, такі як льон і гарбузове насіння. Я вживаю його дуже просто: заливаю йогуртом або ряжанкою - і сніданок готовий! Але ви можете додати її і до сиру чи посипати зверху пиріг, і навіть зробити салат.

В'ялений болгарський перець

Це приголомшлива закуска, можна використовувати як для брускета, так і додавати в несолодку випічку (хліб, піца, булочки), а можна хом'ячити просто з баночки.