You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Брускетта з печеним перцем, в'яленими томатами та каперсами

Брускетта - традиційна італійська закуска для «підняття апетиту». La bruschetta - спочатку страва сільської бідноти Центральної Італії. Зараз брускетту подають як швидку закуску. Брускета відрізняється від бутерброда або тосту тим, що скибочки хліба попередньо обсушують до просмажування (на грилі, решітці або на сковорідці без олії). Ідеально для приготування брускети підходить чіабатта.
Видів брускети дуже багато, я пропоную вам спробувати такий варіант. Маса з перцю, томатів і каперсів дуже апетитна й ароматна, а в поєднанні з хрусткими грінками дає чудовий смак. Ця страва прикрасить також святковий стіл, а готується дуже швидко, але заздалегідь потрібно підготувати перець і помідори.

брускетта з печеним перцем, в'яленими томатами і каперсами

Склад (на 4-6 порцій):

  • перець болгарський солодкий - 6 шт.
  • в'ялені томати - 8-10 шт.
  • часник - 4 зубчики
  • бальзамічний оцет - 1 ст. л.
  • каперси - 2 ст. л.
  • сіль
  • хліб для грінок

Приготування:

Для приготування потрібно брати великий м'ясистий перець. Очистіть його від плодоніжки та насіння і викладіть на деко. Зверху збризніть оливковою олією (краще робити це з пульверизатора) і посипте тонко нарізаним часником (1-2 зубчики).

.

перець із часником

Поставте перець у розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин для запікання.

печений перець

Готовий перець одразу ж складіть у каструлю і закрийте кришкою на 5-10 хвилин - після цього шкірка зніматиметься легше. Очистіть перець від шкірки.
Перець і в'ялені помідори наріжте невеликими шматочками, додайте дрібно нарізаний часник (2 зубчики), посоліть і заправте бальзамічним оцтом.

маса з томатів, перцю і часнику

Хліб наріжте скибочками і обсмажте на пательні, скропленій невеликою кількістю оливкової олії, до злегка золотистої скоринки.

грінки

Безпосередньо перед подачею викладіть масу з перцю і помідорів на грінки, зверху покладіть кілька каперсів.
. Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Закуска із сиру та часнику

Я згадала цей рецепт у контексті прагнення до збалансованого та правильного харчування. Це ідеальний білковий сніданок або вечеря, або повноцінний полуденок, особливо якщо використовувати не хліб, а бездріжджові хлібці. Спробуйте і ви!

Кабачки на сковороді гриль

У сезон кабачків це взагалі знахідка – нарізав усе, на кілька хвилин замаринував, на пательню й овочі готові. Якщо у вас немає сковороди-гриль, то цілком можна приготувати такі кабачки на грилі в духовці, ну або обсмажити на звичайній пательні.

Буряковий гравлакс від Джеймі Олівера

Семга, лосось чи форель - це завжди смачно, а якщо готувати її за рецептом Джеймі Олівера, то байдужими не залишиться ніхто! Все просто і швидко, втім, як завжди у Джеймі, але дуже смачно. Раджу запам'ятати цей рецепт, бо Новий рік і купа свят зовсім не за горами.

Форшмак

Дуже смачна "намазка" на хліб з оселедця. Готується дуже просто і швидко і, сподіваюся, стане чудовою закускою і на святковому столі, і на звичайній сімейній вечері.