You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Шоколадні млинці

Млинці дуже смачні: серединка млинця звичайна з яскравим шоколадним смаком, а краї млинця пропікаються і стають дуже хрусткими та схожими на вафлю. Рецепт дуже зручний, оскільки тісто готується з вечора, а вранці достатньо 20 хвилин, щоб спекти смачні шоколадні млинці на сніданок.

шоколадні млинці

Склад:

  • борошно - 95 гр.
  • какао - 3,5 ст. л.
  • цукор - 4 ст. л.
  • великі яйця - 2 шт.
  • молоко - 250 гр.
  • пиво - 3 ст. л.
  • вершкове масло - 30 гр.

Приготування шоколадних млинців:

Під час приготування млинців використовуйте яйця, молоко і пиво мають бути кімнатної температури.
У миску просійте борошно і какао, додайте цукор і перемішайте.
Окремо злегка збийте яйця з молоком, потім додайте пиво і розтоплене масло і перемішайте. Влийте рідину в миску з борошном і какао та розмішайте вінчиком до отримання однорідної маси. Отримане тісто накрийте плівкою і поставте в холодильник на ніч. За необхідності тісто можна зберігати в холодильнику до 3 днів. Наступного дня вийміть тісто з холодильника. Воно повинно мати консистенцію вершків і легко литися з ложки.

тісто для шоколадних млинців

Сковороду добре нагрійте, змастіть тонким шаром олії, вилийте приблизно третину ополоника тіста і круговим рухом розподіліть по сковороді.

шоколадні млинці

Випікайте млинці з обох боків до готовності.
Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Млинці на пиві

Це один з моїх улюблених рецептів закусочних млинців: вони ароматні та дуже смачні, відмінно підходять як для м'ясних начинок, так і для рибних.

Фісташкові млинці

Я обожнюю фісташки в десертах (хоча солоні з пивом теж нічого). Фісташкові еклери, тарти з фісташками тощо. - це все шалено смачно! У розпал Масляної захотілося саме фісташкових млинців. Автор рецепта - шеф-кухар Philippe Andrieu кондитерського дому Ladurée. Philippe Andrieu пропонує подавати ці млинці з вишневою начинкою, але я для повного фісташкового задоволення подавала їх з заварним фісташковим кремом. Експериментуйте!

Шоколадні млинці з шоколадним соусом

З моїх друзів лише кілька людей дотримуються посту, а ось Масляної перед Великим постом люблять дотримуватися всі без винятку. Ще б пак - це чудовий привід поласувати смачними млинцями. У блозі в мене вже багато рецептів млинців, на будь-який смак, і шоколадні млинці вже теж є. Цей рецепт інший, набагато простіший, до того ж шоколадний соус кардинально змінює смак млинців, перетворюючи їх на чудовий і дуже смачний десерт. Куштуйте та кличте друзів на чай!