You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Фунчоза з овочами

Дуже легка та смачна страва зі «скляною» локшиною. Насправді це – суцільна імпровізація, тому прошу вас не зациклюватися на складі, головне запам'ятати процес, а з букетом овочів можна бавитись залежно від смакових уподобань. Але я б рекомендувала залишити обов'язково болгарський перець і цибулю - вони надають особливого аромату і смаку страві. Фунчоза – локшина з бобових, вона не має свого смаку і насичується смаком страви. У нашому випадку вона вбере смак овочів і соєвого соусу, тому не виключайте соєвий соус із рецепта, він тут, напевно, найголовніша скрипка. І особлива принадність страви в тому, що готується вона за 10-15 хвилин, і легка вечеря у вас на столі!

фунчоза з овочами

Склад:

  • фунчоза – половина пачки
  • болгарський перець – 3 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • кабачок – шматочок 10 см
  • помідори чері – 10 шт.
  • соль, перець – за смаком
  • соєвий соус – 1-2 ст. л.
  • сонячна олія для смаження
  • кунжут, насіння льону – за бажанням

Приготування фунчози з овочами:

Приготуйте фунчозу, як зазначено на пачці. У моєму випадку я залила її окропом, накрила кришкою і залишила на 5 хвилин. Потім відцідіть воду.

Тим часом на сковороді розігрійте соняшникову олію і викладіть у неї цибулю, нарізану півкільцями. Злегка обсмажте цибулю до м'якості та додайте моркву. Моркву можна натерти на тертці для корейської моркви або нарізати тонкими слайсами за допомогою ножа для очищення овочів, а потім уже смужками.

Затем додайте болгарський перець, нарізаний смужками, кабачки, нарізані також тонкими слайсами. Потім додайте помідорки чері.

Обсмажуйте овочі до бажаної м'якості - близько 3-5 хвилин. Потім заправте соєвим соусом, перемішайте і додайте фунчозу.

Все перемішайте, поперчіть і, за необхідності, досоліть. Будьте обережні, оскільки соєвий соус досить солоний і можна легко пересолити страву.

.

Викладіть фунчозу з овочами в тарілки, за бажання посипте кунжутом або насінням льону. Подавайте гарячою!      

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Дуже смачні сирники

Я великий шанувальник сирників, тому постійно випробовую різні їхні рецепти, і вдалими знахідками ділюся на сайті. У мене є і бананові сирники, і гарбузові, і смажено-печені. Але останні півроку я абсолютно припинила експерименти і готую завжди за одним рецептом, яким зі мною поділилася знайома дівчинка-рестораторка. Сирники виходять дуже ніжними, сирними, пишними і красивими. Ну а готуються на раз-два!

Молочна каша з рисом і гарбузом

Цей смачний і простий сніданок абсолютно нескладно готувати, здавалося б. Але якщо мами вже звикли готувати його «на око», мовляв, півсклянки туди, півсклянки сюди, то перший мій «млинець» виявився глевким, я не розрахувала кількість крупи, потім довелося в процесі підливати багато молока, і вийшло зовсім не те, чого очікувала. Тому, вдруге я ретельно зважила всі інгредієнти, щоб дотриматись пропорції, і вийшло чудово - в міру густа, в міру солодка, смачна каша.

Кролик, запечений з овочами

Кролик - м'ясо пісне, дієтичне, і не хочеться його «псувати» жорстким смаженням, жиром тощо. Тому я завжди намагаюся придумувати, як би приготувати кролика з мінімумом втручання. Ось цей рецепт - вдала варіація, яка, до того ж, вимагає від вас мінімум зусиль, хіба що обробити тушку і нарізати овочі. І вдало, що виходить і м'ясо, і гарнір до нього.

Буженина з індички в мультиварці

Обожнюю готувати в мультиварці: мінімум зусиль, мінімум жиру, а результат завжди дуже смачний. Ось і цей рецепт - простий і швидкий спосіб приготувати соковите та смачне м'ясо. Готову буженину можна просто класти до гарніру, на сендвічі, додати в салат тощо.