You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Рибні тефтелі в сметанному соусі

Моя дворічна донька Софія категорично відмовляється їсти рибу, я ж намагаюся, щоб її харчування було більш-менш збалансованим, тож намагаюся "заховати" рибу в щось, що вона більше любить. Котлетки і тефтелі вона обожнює - ще б пак, жувати не треба, м'яско смачне. Ось я і приготувала тефтелі з риби. Щоб трохи перебити рибний смак, додала моркву, мені здається, вона не завадила. Якщо готуватимете тюфтельки старшим діткам, можете додати в заливку томатну пасту або якісь ароматичні трави (базилік, орегано), у мене ж варіант малечі. Риба морська біла, як найменш алергічна. Тефтелі запікаються, щоб уникнути агресивної теплової обробки. Якщо раптом у вашого малюка реакція на яєчний білок, додайте тільки жовток. Загалом, пробуйте, сподіваюся вашим малюкам ці тефтельки припадуть до смаку.

рибні тефтелі для малюків

Склад:

  • філе морської білої риби - 600 гр.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • батон - 5 скибочок
  • молоко - 100-200 мл
  • сметана - 100 мл
  • яйце - 1 шт.
  • соль, перець - за смаком
  • крохмаль - 1 ст. л (за потреби)

Приготування рибних тефтелей у сметанному соусі:

Скибочки батона замочіть у молоці.

батон у молоці

Філе риби двічі пропустіть через м'ясорубку, щоб позбутися можливих кісточок.

рибне філе

цибулю, моркву та віджатий від молока батон також пропустіть через м'ясорубку. Фарш посоліть, поперчіть і додайте яйце.

фарш із риби, цибулі та моркви

Рибний фарш ретельно перемішайте. Якщо риба була дуже вологою і фарш занадто рідкий, можете додати 1 ст. л. крохмалю. Багато крохмалю не додавайте, тефтелі все одно не розпадуться, а надлишок крохмалю може зробити тефтелі занадто "збитими".

.
рибний фарш

Змоченими у воді руками зліпіть із фаршу невеликі кульки розміром із яйце та викладіть у жароміцну форму.

.
рибні тефтелі

Сметану розведіть водою (долийте приблизно такий самий об'єм води) та залийте соусом тефтелі, щоб вони були практично повністю покриті ним.

тефтелі в сметанному соусі

Готовте в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин.

тефтелі рибні

Подавайте гарячими з будь-яким гарніром, на який згодна ваша дитина.

.

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Дуже смачні сирники

Я великий шанувальник сирників, тому постійно випробовую різні їхні рецепти, і вдалими знахідками ділюся на сайті. У мене є і бананові сирники, і гарбузові, і смажено-печені. Але останні півроку я абсолютно припинила експерименти і готую завжди за одним рецептом, яким зі мною поділилася знайома дівчинка-рестораторка. Сирники виходять дуже ніжними, сирними, пишними і красивими. Ну а готуються на раз-два!

Молочна каша з рисом і гарбузом

Цей смачний і простий сніданок абсолютно нескладно готувати, здавалося б. Але якщо мами вже звикли готувати його «на око», мовляв, півсклянки туди, півсклянки сюди, то перший мій «млинець» виявився глевким, я не розрахувала кількість крупи, потім довелося в процесі підливати багато молока, і вийшло зовсім не те, чого очікувала. Тому, вдруге я ретельно зважила всі інгредієнти, щоб дотриматись пропорції, і вийшло чудово - в міру густа, в міру солодка, смачна каша.

Кролик, запечений з овочами

Кролик - м'ясо пісне, дієтичне, і не хочеться його «псувати» жорстким смаженням, жиром тощо. Тому я завжди намагаюся придумувати, як би приготувати кролика з мінімумом втручання. Ось цей рецепт - вдала варіація, яка, до того ж, вимагає від вас мінімум зусиль, хіба що обробити тушку і нарізати овочі. І вдало, що виходить і м'ясо, і гарнір до нього.

Буженина з індички в мультиварці

Обожнюю готувати в мультиварці: мінімум зусиль, мінімум жиру, а результат завжди дуже смачний. Ось і цей рецепт - простий і швидкий спосіб приготувати соковите та смачне м'ясо. Готову буженину можна просто класти до гарніру, на сендвічі, додати в салат тощо.