You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Спагеті з м'ясом та овочами в соєвому соусі

Цю страву я вперше скуштувала в ресторані японської кухні, і вона настільки мені сподобалася, що я не могла заспокоїтися і не спробувати приготувати її вдома, тим паче, що всі інгредієнти дуже прості й доступні. Тепер я не замовляю цю страву в ресторані, оскільки вдома виходить точно так само смачно, якщо не сказати, що смачніше. Якщо ви любите пасту, соєвий соус або японську кухню, обов'язково приготуйте страву за цим рецептом! Страва дуже соковита, ароматна та смачна.

спагеті з м'ясом і овочами в соєвому соусі

Склад:

  • телятина або свинина (вирізка) - 300 гр.
  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
  • перець болгарський (м'ясистий) - 2-3 шт.
  • соєвий соус - 4-5 ст. л. (якщо хочете, можна більше)
  • макарони (спагеті або локшина) - 250 гр.
  • сіль, перець - за смаком
  • оцет - 2-3 ст. л.

Приготування:

Я пробувала готувати цю страву і з телятиною, і зі свининою, виходить однаково смачно, тому м'ясо обирайте на свій розсуд. Однак це обов'язково має бути м'яка частина, без жилок і плівок, ідеально - вирізка.
М'ясо вимийте та наріжте "соломкою" уздовж волокон. Шматочки м'яса покладіть у миску, залийте холодною водою з додаванням оцту і промаринуйте протягом години.

мариноване м'ясо

Тим часом очистіть овочі та наріжте півкільцями. Перець краще брати червоний, так страва матиме яскравіший вигляд.

цибуля і перець

В оригіналі була гречана локшина, але і зі звичайною виходить теж дуже смачно. Макарони відваріть, згідно з інструкцією.
Поки варяться макарони, на розпеченій пательні з додаванням невеликої кількості рослинної олії обсмажте м'ясо до готовності.

обсмажене м'ясо

М'ясо викладіть на тарілку, а в сковорідку відправте цибулю, обсмажте до м'якості та додайте перець. Готуйте овочі до бажаної м'якості. Я пробувала залишати овочі і злегка твердуватими, і готувала до м'якості, нам сподобалося і так, і так.

перець із цибулею

Коли овочі будуть готові, поверніть м'ясо в пательню, додайте соєвий соус, за потреби посоліть і поперчіть, і готуйте 2-3 хвилини, щоб смаки об'єдналися.

.

м'ясо з овочами в соєвому соусі

Потім змішайте готові макарони з м'ясом і овочами і подавайте.
Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Дуже смачні сирники

Я великий шанувальник сирників, тому постійно випробовую різні їхні рецепти, і вдалими знахідками ділюся на сайті. У мене є і бананові сирники, і гарбузові, і смажено-печені. Але останні півроку я абсолютно припинила експерименти і готую завжди за одним рецептом, яким зі мною поділилася знайома дівчинка-рестораторка. Сирники виходять дуже ніжними, сирними, пишними і красивими. Ну а готуються на раз-два!

Молочна каша з рисом і гарбузом

Цей смачний і простий сніданок абсолютно нескладно готувати, здавалося б. Але якщо мами вже звикли готувати його «на око», мовляв, півсклянки туди, півсклянки сюди, то перший мій «млинець» виявився глевким, я не розрахувала кількість крупи, потім довелося в процесі підливати багато молока, і вийшло зовсім не те, чого очікувала. Тому, вдруге я ретельно зважила всі інгредієнти, щоб дотриматись пропорції, і вийшло чудово - в міру густа, в міру солодка, смачна каша.

Кролик, запечений з овочами

Кролик - м'ясо пісне, дієтичне, і не хочеться його «псувати» жорстким смаженням, жиром тощо. Тому я завжди намагаюся придумувати, як би приготувати кролика з мінімумом втручання. Ось цей рецепт - вдала варіація, яка, до того ж, вимагає від вас мінімум зусиль, хіба що обробити тушку і нарізати овочі. І вдало, що виходить і м'ясо, і гарнір до нього.

Буженина з індички в мультиварці

Обожнюю готувати в мультиварці: мінімум зусиль, мінімум жиру, а результат завжди дуже смачний. Ось і цей рецепт - простий і швидкий спосіб приготувати соковите та смачне м'ясо. Готову буженину можна просто класти до гарніру, на сендвічі, додати в салат тощо.