You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Тефтелі, запечені в томатно-сметанному соусі

Рецепт цих тюфтельок народився випадково - потрібно було утилізувати відварений рис, що залишився, у засіках був свинячо-тєлячий фарш і зовсім не було часу стояти біля плити. Тому з фаршу з рисом я зліпила тефтелі і, не обсмажуючи, склала їх у форму для запікання, залила соусом і відправила в духовку. Аромат, який незабаром почав розноситися квартирою, підказав, що несмачним це бути не може, що в підсумку і підтвердилося. Приготування цих тюфтельок виявилося дуже простим і швидким, тюфтельки дуже смачні та, до того ж, більш корисні, ніж їхні попередньо обсмажені на пательні "побратими".

тефтелі

Склад:

тефтелі:

  • м'ясний фарш (свинина+телятина) - 750 гр.
  • рис сирий - 0,75 ст.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • сіль, перець - за смаком

соус:

  • томатна паста - 3 ст. л.
  • сметана - 5 ст. л.
  • вода - близько 0,5 ст.
  • соль, перець - за смаком

Приготування тефтель, запечених у томатно-сметанному соусі:

Рис промийте, залийте холодною водою, щоб вона на 2 см перевищувала рівень рису і доведіть до кипіння. після цього вогонь зменшіть і варіть рис до готовності. Готовий рис остудіть.

відварний рис

Цибулю подрібніть через м'ясорубку і додайте до фаршу.
. Змішайте фарш із цибулею та рисом.

Смішайте фарш із цибулею та рисом.

фарш із рисом

З фаршу сформуйте тефтелі та складіть у форму для запікання.

.

тефтелі у формі

Для соусу змішайте всі складові, кількість води регулюйте під свої уподобання. Залийте соусом тефтелі. Соус має бути трохи вище середини тефтелей, але не покривати їх повністю.

Соус повинен бути трохи вище середини тефтелей.

тефтелі в соусі

Запікайте тефтелі в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності - близько 40-60 хвилин.

тефтелі, запечені в соусі

Подавайте з гарніром або просто із зеленим салатом.

.

тефтелі, запечені в томатно-сметанному соусі

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Дуже смачні сирники

Я великий шанувальник сирників, тому постійно випробовую різні їхні рецепти, і вдалими знахідками ділюся на сайті. У мене є і бананові сирники, і гарбузові, і смажено-печені. Але останні півроку я абсолютно припинила експерименти і готую завжди за одним рецептом, яким зі мною поділилася знайома дівчинка-рестораторка. Сирники виходять дуже ніжними, сирними, пишними і красивими. Ну а готуються на раз-два!

Молочна каша з рисом і гарбузом

Цей смачний і простий сніданок абсолютно нескладно готувати, здавалося б. Але якщо мами вже звикли готувати його «на око», мовляв, півсклянки туди, півсклянки сюди, то перший мій «млинець» виявився глевким, я не розрахувала кількість крупи, потім довелося в процесі підливати багато молока, і вийшло зовсім не те, чого очікувала. Тому, вдруге я ретельно зважила всі інгредієнти, щоб дотриматись пропорції, і вийшло чудово - в міру густа, в міру солодка, смачна каша.

Кролик, запечений з овочами

Кролик - м'ясо пісне, дієтичне, і не хочеться його «псувати» жорстким смаженням, жиром тощо. Тому я завжди намагаюся придумувати, як би приготувати кролика з мінімумом втручання. Ось цей рецепт - вдала варіація, яка, до того ж, вимагає від вас мінімум зусиль, хіба що обробити тушку і нарізати овочі. І вдало, що виходить і м'ясо, і гарнір до нього.

Буженина з індички в мультиварці

Обожнюю готувати в мультиварці: мінімум зусиль, мінімум жиру, а результат завжди дуже смачний. Ось і цей рецепт - простий і швидкий спосіб приготувати соковите та смачне м'ясо. Готову буженину можна просто класти до гарніру, на сендвічі, додати в салат тощо.