You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Тушкована у вині качка з апельсиновим соусом

Класика жанру - качка й апельсини. Солодкуватий соус відмінно поєднується з качкою. Качка ж виходить дуже ніжною, смачною, м'якою.

тушкована у вині качка з апельсиновим соусом

Склад:

  • качка 1,5-2 кг - 1 шт.
  • вершкове масло - 15 гр.
  • оливкова олія - 1 ст. л.
  • біле сухе вино - 175 мл
  • курячий бульйон - 150-300 гр.
  • сіль, перець - за смаком

соус:

  • апельсини - 2 шт.

подача:

  • апельсин - 1 шт.

Приготування тушкованої у вині качки з апельсиновим соусом:

Качку вимийте, витріть насухо і натріть сіллю і перцем усередині і зовні.

качка з сіллю і перцем

Вершкове масло і оливкову олію нагрійте в гусятниці, покладіть туди качку і, періодично повертаючи, смажте до рум'янцю - близько 15 хвилин.

засмажена качка

Додайте до м'яса вино і гарячий курячий бульйон (або воду), накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні протягом 1-1,5 годин - до повного приготування.

качка у вині

тушкована у вині качка

Поки качка тушкується, зніміть цедру з апельсинів, покладіть її в киплячу воду і варіть 3 хвилини. Потім витягніть і обсушіть. З апельсинів видавіть сік.
У сковороду вилийте апельсиновий сік, додайте цедру і готуйте кілька хвилин, не доводячи до кипіння.
Третій апельсин розберіть на часточки й очистіть їх від плівок.
Для подачі розріжте качку на частини, викладіть м'ясо на блюдо, полийте його соусом і прикрасьте часточками апельсинів.
Соус, що залишився, подавайте окремо.
Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Дуже смачні сирники

Я великий шанувальник сирників, тому постійно випробовую різні їхні рецепти, і вдалими знахідками ділюся на сайті. У мене є і бананові сирники, і гарбузові, і смажено-печені. Але останні півроку я абсолютно припинила експерименти і готую завжди за одним рецептом, яким зі мною поділилася знайома дівчинка-рестораторка. Сирники виходять дуже ніжними, сирними, пишними і красивими. Ну а готуються на раз-два!

Молочна каша з рисом і гарбузом

Цей смачний і простий сніданок абсолютно нескладно готувати, здавалося б. Але якщо мами вже звикли готувати його «на око», мовляв, півсклянки туди, півсклянки сюди, то перший мій «млинець» виявився глевким, я не розрахувала кількість крупи, потім довелося в процесі підливати багато молока, і вийшло зовсім не те, чого очікувала. Тому, вдруге я ретельно зважила всі інгредієнти, щоб дотриматись пропорції, і вийшло чудово - в міру густа, в міру солодка, смачна каша.

Кролик, запечений з овочами

Кролик - м'ясо пісне, дієтичне, і не хочеться його «псувати» жорстким смаженням, жиром тощо. Тому я завжди намагаюся придумувати, як би приготувати кролика з мінімумом втручання. Ось цей рецепт - вдала варіація, яка, до того ж, вимагає від вас мінімум зусиль, хіба що обробити тушку і нарізати овочі. І вдало, що виходить і м'ясо, і гарнір до нього.

Буженина з індички в мультиварці

Обожнюю готувати в мультиварці: мінімум зусиль, мінімум жиру, а результат завжди дуже смачний. Ось і цей рецепт - простий і швидкий спосіб приготувати соковите та смачне м'ясо. Готову буженину можна просто класти до гарніру, на сендвічі, додати в салат тощо.