You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Запечений короп

Зізнаюся, річкова риба у нас у сім'ї не в пошані - все через дрібні кістки, які дуже утомливо виймати. Хоча за смаком м'ясо річкової риби нічим не поступається морській. А якщо врахувати, що в наших широтах морська риба представлена здебільшого замороженою імпортною, а короп із місцевою пропискою - найсвіжіший, зазвичай ще живий, і я в його бік частенько поглядаю. І тут мені на очі попався "секрет", як позбавити річкову рибу дрібних кісточок. Ну і що робити - довелося перевіряти, чи спрацює цей прийом, а заразом і поласувати свіжою смачною рибкою з ніжним м'ясом. Начинка проста, але якнайкраще підходить для річкової риби - цибуля і морква. Я додала в начинку трохи копченого сала - після приготування риба просочилася його ароматом і вийшла "з димком". Ви можете виключити сало, якщо хочете отримати більш пісний варіант.

запечений з овочами короп

Склад:

  • короп (близько 1-1,5 кг) - 1 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • сало копчене - 50 гр. (за бажанням)
  • сіль, перець - за смаком

Приготування запеченого коропа:

Секрет приготування коропа без кісток полягає в тому, щоб надрізати м'ясо риби перед приготуванням дрібною решеточкою, тим самим позбуваючись дрібних кісточок. Для цього рибу почистіть від луски, випатрайте, видаліть зябра. Гострим ножем, тримаючи його під кутом 45 градусів, зробіть на боках риби глибокі розрізи, відступаючи по 0,5 см для наступного надрізу. Потім рибу поверніть і зробіть надрізи вже під іншим кутом. Повинна вийти сіточка або решіточка з надрізів.

короп для запікання

Рибу натріть усередині та зовні сіллю та перцем і відкладіть.
Овочі очистіть, цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на тертку. Сало дуже дрібно наріжте. Овочі та сало змішайте, посоліть, поперчіть і злегка помніть руками, щоб начинка обм'якла.

цибуля, морква і сало для начинки

Рибу покладіть на фольгу, черевце наповніть начинкою і загорніть рибу щільно у фольгу.

короп, фарширований овочами

короп у фользі

Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 30 хвилин.
Потім фольгу розгорніть і рибу поверніть у духовку ще на 10-15 хвилин, щоб вона зарум'янилася. Якщо в духовці є функція "гриль", то використовуйте її.

.

запечений короп

Готову рибу подавайте з овочами, гарніром із картоплі або просто салатом.
Зізнаюся, зовсім позбавити рибу кісточок не вдалося, але страва вийшла смачною і з'їли ми її дуже швидко, не дивлячись на деяку наявність дрібних кісток. Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Дуже смачні сирники

Я великий шанувальник сирників, тому постійно випробовую різні їхні рецепти, і вдалими знахідками ділюся на сайті. У мене є і бананові сирники, і гарбузові, і смажено-печені. Але останні півроку я абсолютно припинила експерименти і готую завжди за одним рецептом, яким зі мною поділилася знайома дівчинка-рестораторка. Сирники виходять дуже ніжними, сирними, пишними і красивими. Ну а готуються на раз-два!

Молочна каша з рисом і гарбузом

Цей смачний і простий сніданок абсолютно нескладно готувати, здавалося б. Але якщо мами вже звикли готувати його «на око», мовляв, півсклянки туди, півсклянки сюди, то перший мій «млинець» виявився глевким, я не розрахувала кількість крупи, потім довелося в процесі підливати багато молока, і вийшло зовсім не те, чого очікувала. Тому, вдруге я ретельно зважила всі інгредієнти, щоб дотриматись пропорції, і вийшло чудово - в міру густа, в міру солодка, смачна каша.

Кролик, запечений з овочами

Кролик - м'ясо пісне, дієтичне, і не хочеться його «псувати» жорстким смаженням, жиром тощо. Тому я завжди намагаюся придумувати, як би приготувати кролика з мінімумом втручання. Ось цей рецепт - вдала варіація, яка, до того ж, вимагає від вас мінімум зусиль, хіба що обробити тушку і нарізати овочі. І вдало, що виходить і м'ясо, і гарнір до нього.

Буженина з індички в мультиварці

Обожнюю готувати в мультиварці: мінімум зусиль, мінімум жиру, а результат завжди дуже смачний. Ось і цей рецепт - простий і швидкий спосіб приготувати соковите та смачне м'ясо. Готову буженину можна просто класти до гарніру, на сендвічі, додати в салат тощо.