You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Швидкі брауні від Джеймі Олівера

Імениті кондитери дуже зневажливо відгукуються про десерти Джеймі Олівера. Мовляв, все простеньке, і подача так собі. Я ж можу погодитися, що десерти його прості, але в цьому вбачаю тільки плюс, оскільки буває частенько, що хочеться побалувати сім'ю смачним десертом до чаю, але не хочеться морочитися над довгими рецептурами французьких шефів. Та й варто нагадати, що Джеймі насамперед кухар, тому й очікувати від нього складносочинених солодощів не варто. На сайті вже є рецепт його брауні, і він безперечний фаворит у читачів. Цей же рецепт простіший і швидший, тож раджу спробувати і його.

швидкі брауні від Джеймі Олівера

Склад:

  • темний шоколад 70% какао – 200 гр.
  • несолоне вершкове масло – 250 гр.
  • дрібний тростинний цукор – 200 гр.
  • какао – 6 ст. л.
  • самопідіймальне борошно (або звичайне + 1 ч. л. розпушувача) – 4 ст. л. з гіркою
  • яйця - 4 шт.
  • жменя зацукрованого імбиру
  • жменя горіхів (у мене фісташки і фундук)
  • горстю сушеної вишні
  • цедра мандарина
  • крем-фреш для подачі

Приготування швидких брауні:

Розламайте на шматочки шоколад і порубайте вершкове масло кімнатної температури. Викладіть і те, і інше в комбайн, додайте цукор, борошно, какао, дрібку солі та імбир і прокрутіть. Потім додайте яйця і змішуйте до отримання однорідного тіста.

Сомніть і намочіть під краном шматок паперу для випічки. Розправте і вистеліть ним деко зі сторонами приблизно 32*26 см. Збризніть папір рослинною олією та розітріть її.

.

Викладіть тісто на папір рівним шаром завтовшки приблизно 2,5 см.

.

Посипте горіхами і вишнею (я горіхи і вишню крупно нарізала) і злегка втисніть у тісто. Дрібно натріть зверху цедру мандарина.

Випікайте в розігрітій до 180С духовці 12-14 хвилин. Перевірка шпажкою не допоможе - якщо шпажка виходить сухою, значить ви безнадійно перепекли брауні. Орієнтуйтеся, що краї виглядають добре пропеченими, а серединка залишається нібито злегка м'якою та вологою.

.

Злегка остудіть і подавайте теплі брауні зі шматочками мандарина та крем-фрешем.

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Литовська хала

Смачна, дуже ніжна і досить проста в приготуванні дріжджова випічка, в міру солодка і дуже м'яка. Рецептом хали поділилася у себе на сторінці Ольга Пекарько, а Оля знає толк у булках. Зі шматочком масла, джемом або просто з чаєм - це дуже смачно!

Торт з яєчними жовтками

Кекс виходить у міру солодким і розсипчастим. Я на ніч залишаю його в герметично закритій тарі, а вранці він перетворюється на ніжний десерт, що тане в роті. У тісто я додаю домашні цукати з апельсина, а також сироп від них, але ви можете додати шоколад у краплях, ягоди, сухофрукти, цедру, та й узагалі, все, що забажаєте. Приємних експериментів!

Турецький бублик симіт

«Для турків симіт – те саме, що для французів багет. Це не просто хліб. Це стиль життя. Із симіту починається ранок, симітом підкріплюються опівдні, отримуючи гарний заряд енергії... Хрусткий кунжут, ледь солодкувата рум'яна скоринка, неймовірно ніжний «вершковий» м'якуш– заради симіту варто повозитися з тістом!", - прочитала я у ЖЖ у Natalikka і вирішила неодмінно приготувати цих красенів. Тим паче, що процес не дуже довгий і складний.

Коричнева коса

Приготується тісто дуже швидко, вправність знадобиться тільки у згортанні рулету в косу і кільце. Але й це складніше описати, ніж зробити. Тісто виходить у міру солодким і в міру пишним, але ароматним і ніжним. Загалом, для сімейного чаювання - дуже гідна компанія.