You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Сирна запіканка з вівсяними пластівцями та яблуком (дієтичний варіант)

У мене на сайті безліч рецептів запіканок, і кілька з них я готую дуже часто, наприклад, ніжну запіканку обожнює вся родина. Але зараз я змушена шукати альтернативні варіанти, оскільки готую для людини, яка має захворювання печінки. За таких захворювань рекомендована дієта номер 5. Не буду перераховувати заборонені й дозволені продукти за цієї дієти (ви зможете це прочитати на спеціалізованих сайтах), але в цьому рецепті використовувала тільки дозволені в дієті продукти, уникаючи заборонених борошна, жовтка, сметани тощо.

У підсумку вийшла доволі смачна та дієтична запіканка (їла навіть моя чотирирічна донька, а вона та ще вибаглива в їжі). Тож ділюся цим рецептом у блозі, оскільки, навіть якщо вам немає потреби дотримуватися лікувальної дієти, завжди можна приготувати більш корисний і дієтичний варіант страви.  

сирна запіканка з вівсянкою та яблуком

Склад:

  • сир знежирений – 500 гр.
  • цукор – 1,5 ст. л.
  • вівсяні пластівці – 2 ст. л.
  • яблоко свіже – 1 шт.
  • білки – 2 шт.

Приготування дієтичної сирної запіканки з вівсяними пластівцями та яблуком:

Я використовувала м'який сир, але якщо ви берете більш кухонний крупинчастий сир, то пробийте його блендером або пропустіть через сито.

Яблуко натріть на тертку, злегка відіжміть сік і додайте в сир. Туди ж покладіть цукор і вівсяні пластівці. Не використовуйте, будь ласка, пластівці швидкого приготування, за словами гастроентерологів, вони абсолютно не корисні. Усе перемішайте до однорідності. За бажання можете додати корицю або ваніль.

В окремому посуді збийте білки до стійких піків і акуратно домішайте до сирної маси.

.

Я готувала запіканку в мультиварці, попередньо злегка змастивши чашу вершковим маслом. Порція з цієї кількості продуктів у маленькій мультиварці готувалася 40 хвилин на режимі випічка. Потім я остудила запіканку, не виймаючи з мультиварки, близько 20 хвилин, а потім акуратно вийняла на тарілку.

Якщо у вас немає мультиварки, ви можете приготувати запіканку як зазвичай, у духовці. Готуйте при температурі 170С близько 30 хвилин, але готовність визначайте самостійно.  

запіканка з вівсяними пластівцями та яблуком

Подавати можна з фруктовим соусом, і якщо немає потреби дотримуватися дієти, то зі сметаною або варенням.

.

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Литовська хала

Смачна, дуже ніжна і досить проста в приготуванні дріжджова випічка, в міру солодка і дуже м'яка. Рецептом хали поділилася у себе на сторінці Ольга Пекарько, а Оля знає толк у булках. Зі шматочком масла, джемом або просто з чаєм - це дуже смачно!

Торт з яєчними жовтками

Кекс виходить у міру солодким і розсипчастим. Я на ніч залишаю його в герметично закритій тарі, а вранці він перетворюється на ніжний десерт, що тане в роті. У тісто я додаю домашні цукати з апельсина, а також сироп від них, але ви можете додати шоколад у краплях, ягоди, сухофрукти, цедру, та й узагалі, все, що забажаєте. Приємних експериментів!

Турецький бублик симіт

«Для турків симіт – те саме, що для французів багет. Це не просто хліб. Це стиль життя. Із симіту починається ранок, симітом підкріплюються опівдні, отримуючи гарний заряд енергії... Хрусткий кунжут, ледь солодкувата рум'яна скоринка, неймовірно ніжний «вершковий» м'якуш– заради симіту варто повозитися з тістом!", - прочитала я у ЖЖ у Natalikka і вирішила неодмінно приготувати цих красенів. Тим паче, що процес не дуже довгий і складний.

Коричнева коса

Приготується тісто дуже швидко, вправність знадобиться тільки у згортанні рулету в косу і кільце. Але й це складніше описати, ніж зробити. Тісто виходить у міру солодким і в міру пишним, але ароматним і ніжним. Загалом, для сімейного чаювання - дуже гідна компанія.