You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Сендвіч із яйцем пашот і печінкою

Цей сендвіч був складений на ходу з усього, що на той момент було під рукою, але вийшло смачно і нам із чоловіком дуже сподобалося. Складові можна варіювати і змінювати на свій смак - печінку замінити шматочком вареної яловичини, наприклад, солоний огірок - свіжим, або кружальцем помідора і т.д. Фішка сендвіча - у яйці пашот - воно дивовижним чином перетворює цей звичайний бутерброд на гарну і смачну страву.

сендвіч із печінкою та яйцем пашот

Склад (на 2-3 порції):

  • батон - 3-4 скибочки
  • солоний огірок - 2 шт.
  • цибуля - кілька кілець
  • відварна печінка - 100 гр.
  • яйця - 3-4 шт.
  • рукола - для подачі

Приготування сендвіча з яйцем пашот і печінкою:

Для приготування краще брати курячу або індичу печінку, вона ніжніша. Відваріть печінку в киплячій воді до готовності - під час проколювання з неї не повинна текти кривава або рожевата рідина. Але будьте уважні й не переваріть печінку, інакше вона може стати дуже сухою. Готову печінку наріжте тонкими шматочками і злегка посоліть.

Детально про приготування яєць пашот я вже писала, тут дам лише коротку інструкцію. Візьміть найсвіжіші яйця, тільки такі дадуть змогу приготувати гарне й акуратне яйце.

У каструлі закип'ятіть воду та зменшіть вогонь до мінімуму, щоб вода ледь кипіла.

.

Яйце влийте в сито, щоб стік рідкий білок. Акуратно перелийте яйце у воду, злегка притримуючи ложкою.

яйце пашот у воді

Варите яйце 3-4 хвилини.

яйце пашот

На сухій пательні злегка підсушіть скибочки батона.

батон на сковороді

Цибулю наріжте кільцями або дрібно порубайте. Огірки наріжте кружечками.

печінка, огірки та цибуля

На тарілку покладіть трохи руколи, злегка посипте її сіллю і збризніть оливковою олією. Поруч на скибочку батона покладіть цибулю, печінку й огірки в довільному порядку.

сендвіч із печінкою

Верху викладіть яйце пашот і злегка надріжте, щоб жовток почав витікати.

.
сендвіч із яйцем пашот

Подавайте негайно.

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Закуска із сиру та часнику

Я згадала цей рецепт у контексті прагнення до збалансованого та правильного харчування. Це ідеальний білковий сніданок або вечеря, або повноцінний полуденок, особливо якщо використовувати не хліб, а бездріжджові хлібці. Спробуйте і ви!

Кабачки на сковороді гриль

У сезон кабачків це взагалі знахідка – нарізав усе, на кілька хвилин замаринував, на пательню й овочі готові. Якщо у вас немає сковороди-гриль, то цілком можна приготувати такі кабачки на грилі в духовці, ну або обсмажити на звичайній пательні.

Буряковий гравлакс від Джеймі Олівера

Семга, лосось чи форель - це завжди смачно, а якщо готувати її за рецептом Джеймі Олівера, то байдужими не залишиться ніхто! Все просто і швидко, втім, як завжди у Джеймі, але дуже смачно. Раджу запам'ятати цей рецепт, бо Новий рік і купа свят зовсім не за горами.

Форшмак

Дуже смачна "намазка" на хліб з оселедця. Готується дуже просто і швидко і, сподіваюся, стане чудовою закускою і на святковому столі, і на звичайній сімейній вечері.