You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Бірма

Бурма - страва кримських татар - це начинка, загорнута в пласт тіста і приготована в духовці або пароварці. Існують різні варіанти начинок: з м'ясом, гарбузом, картоплею, бринзою та сиром. Смачна та ситна страва.

бурма

Склад:

тісто:

  • борошно - 400 гр.
  • вода - 1 ст.
  • яйце - 1 шт.
  • сіль - дрібка

начинка:

  • м'ясо - 500 гр.
  • цибуля - 2 шт.
  • картопля середнього розміру - 2 шт.
  • олія вершкова - 100 гр.
  • сіль, перець - за смаком

Приготування бурми:

Спочатку готуємо тісто. Для цього просіяне борошно розітріть із яйцем.

.

борошно з яйцем

Додайте сіль, влийте воду і замісіть м'яке еластичне тісто, за необхідності додаючи ще борошно.

.

борошно з водою

Тісто скачайте в кулю, накрийте рушником і залиште на 30 хвилин.

Тесто скачайте в кулю, накрийте рушником і залиште на 30 хвилин.

тісто

Тим часом приготуйте начинку. Для цього м'ясо: яловичину або баранину (але можна взяти і м'ясо птиці) дрібно поріжте.

м'ясо

Додайте дрібно нарізану цибулю та картоплю.

.

цибуля

картопля

Начинку змішайте, посоліть і поперчіть.

.

начинка для бурми

Тісто розділіть на дві частини і розкачайте в тонкий пласт. Зверху рівномірно розподіліть половину начинки, скрутіть у рулет, злегка прищепивши краї.

бурма з начинкою

Те ж саме зробіть із другою частиною тіста і начинки.
Рулети покладіть у змащену соняшниковою олією форму пароварки і готуйте 45-50 хвилин.

бурма в пароварці

бурма з пароварки

Готові рулети наріжте на шматочки, полийте розтопленим вершковим маслом і посипте дрібно рубаною зеленню. Крім того, подавати бурму можна зі сметаною, оцтом тощо. Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Дуже смачні сирники

Я великий шанувальник сирників, тому постійно випробовую різні їхні рецепти, і вдалими знахідками ділюся на сайті. У мене є і бананові сирники, і гарбузові, і смажено-печені. Але останні півроку я абсолютно припинила експерименти і готую завжди за одним рецептом, яким зі мною поділилася знайома дівчинка-рестораторка. Сирники виходять дуже ніжними, сирними, пишними і красивими. Ну а готуються на раз-два!

Молочна каша з рисом і гарбузом

Цей смачний і простий сніданок абсолютно нескладно готувати, здавалося б. Але якщо мами вже звикли готувати його «на око», мовляв, півсклянки туди, півсклянки сюди, то перший мій «млинець» виявився глевким, я не розрахувала кількість крупи, потім довелося в процесі підливати багато молока, і вийшло зовсім не те, чого очікувала. Тому, вдруге я ретельно зважила всі інгредієнти, щоб дотриматись пропорції, і вийшло чудово - в міру густа, в міру солодка, смачна каша.

Кролик, запечений з овочами

Кролик - м'ясо пісне, дієтичне, і не хочеться його «псувати» жорстким смаженням, жиром тощо. Тому я завжди намагаюся придумувати, як би приготувати кролика з мінімумом втручання. Ось цей рецепт - вдала варіація, яка, до того ж, вимагає від вас мінімум зусиль, хіба що обробити тушку і нарізати овочі. І вдало, що виходить і м'ясо, і гарнір до нього.

Буженина з індички в мультиварці

Обожнюю готувати в мультиварці: мінімум зусиль, мінімум жиру, а результат завжди дуже смачний. Ось і цей рецепт - простий і швидкий спосіб приготувати соковите та смачне м'ясо. Готову буженину можна просто класти до гарніру, на сендвічі, додати в салат тощо.