You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Фритата з лососем і брюссельською капустою

Італійська фріттата - це омлет із різними добавками, запечений у духовці або під грилем. Дуже швидка, смачна та ситна страва, яка підійде і для сніданку, і для вечері. За бажанням склад можна змінити під свій смак - додати перець, сир чи ковбасу. Експериментуйте і все вийде!

фритата

Склад:

  • яйця - 6 шт.
  • філе лосося (або інша червона риба) - 300 гр.
  • вершки 20% - 250 мл
  • капуста брюссельська - 250 гр.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • оливкова олія - 1,5 ст. л.
  • сіль, чорний перець - за смаком

Приготування фріттати з лососем і брюссельською капустою:

Брюссельську капусту очистіть від темного верхнього листя, вимийте, а великі головки розріжте на дві частини. Цибулю наріжте тонкими півкільцями. У сковороді розігрійте 1 ст. л. оливкової олії та обсмажте філе лосося з обох боків по 2-3 хвилини

.

риба на сковороді

риба на сковороді

У сковороду, де смажилася риба, влийте олію, що залишилася, та обсмажте цибулю до м'якості.

цибуля на сковороді

Потім додайте брюссельську капусту і обсмажуйте близько 5 хвилин - до напівготовності.

.

цибуля і брюссельська капуста

Яйця розбийте в миску, додайте вершки, сіль і перець та вінчиком перемішайте все до однорідності.

яйця

яйця з вершками

Рибу розберіть на маленькі шматочки, видаляючи кісточки.

шматочки риби

Рибу викладіть на сковорідку до цибулі та брюссельської капусти і перемішайте. Залийте все яєчною масою і поставте на плиту на 3-4 хвилини, щоб маса схопилася з країв. Потім поставте сковороду в розігріту до 180 градусів духовку на 5-6 хвилин.

фритата

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Дуже смачні сирники

Я великий шанувальник сирників, тому постійно випробовую різні їхні рецепти, і вдалими знахідками ділюся на сайті. У мене є і бананові сирники, і гарбузові, і смажено-печені. Але останні півроку я абсолютно припинила експерименти і готую завжди за одним рецептом, яким зі мною поділилася знайома дівчинка-рестораторка. Сирники виходять дуже ніжними, сирними, пишними і красивими. Ну а готуються на раз-два!

Молочна каша з рисом і гарбузом

Цей смачний і простий сніданок абсолютно нескладно готувати, здавалося б. Але якщо мами вже звикли готувати його «на око», мовляв, півсклянки туди, півсклянки сюди, то перший мій «млинець» виявився глевким, я не розрахувала кількість крупи, потім довелося в процесі підливати багато молока, і вийшло зовсім не те, чого очікувала. Тому, вдруге я ретельно зважила всі інгредієнти, щоб дотриматись пропорції, і вийшло чудово - в міру густа, в міру солодка, смачна каша.

Кролик, запечений з овочами

Кролик - м'ясо пісне, дієтичне, і не хочеться його «псувати» жорстким смаженням, жиром тощо. Тому я завжди намагаюся придумувати, як би приготувати кролика з мінімумом втручання. Ось цей рецепт - вдала варіація, яка, до того ж, вимагає від вас мінімум зусиль, хіба що обробити тушку і нарізати овочі. І вдало, що виходить і м'ясо, і гарнір до нього.

Буженина з індички в мультиварці

Обожнюю готувати в мультиварці: мінімум зусиль, мінімум жиру, а результат завжди дуже смачний. Ось і цей рецепт - простий і швидкий спосіб приготувати соковите та смачне м'ясо. Готову буженину можна просто класти до гарніру, на сендвічі, додати в салат тощо.