You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Гречаники, запечені в духовці

Гречаники - це котлетки з м'ясного фаршу та відвареної гречки. Приготовані за цим рецептом гречаники виходять смачні, соковиті та без зайвого жиру. У компанії із зеленим салатом це ідеальна страва для легкого, але ситного обіду чи вечері.

гречаники

Склад:

  • крупа гречана (відварна) - 300 гр.
  • фарш (свинина+яловичина) - 500 гр.
  • батон черствий - 50 гр.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • яйце - 1 шт.
  • часник - 3 зубчики
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
  • сметана - 3 ст. л.
  • хмелі-сунелі - 0,5 ч. л.
  • прованські трави - 0,5 ч. л.
  • вода або бульйон - 250 мл
  • олія соняшникова  - для змащення дека

Приготування гречаників:

Гречку промийте, відваріть до готовності й остудіть.

варена гречка

Шматочок батона або білого хліба, не розмочуючи, подрібніть у блендері або за допомогою м'ясорубки на крихти. Цибулю і часник також подрібнити в блендері або на м'ясорубці.
У фарш додайте яйце, варену гречку, 1 ст. л. сметани, хлібні крихти, цибулю, часник, сіль і перець, і ретельно вимішайте все в однорідну масу.

.

продукти для гречаників

фарш для гречаників

З отриманої маси сформуйте котлетки будь-якої форми і викладіть на змащене соняшниковою олією деко. Із зазначеної кількості виходить близько 12-16 штук.
. Для заливки змішайте бульйон або воду із сіллю, хмелі-сунелі, 2 ст. л. сметани і прованськими травами.
Гречаники залийте отриманою заливкою і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.

гречаники в соусі

запечені в духовці гречаники

Готові гречаники подавайте з улюбленим гарніром або просто із зеленим салатом.

.

гречаники, запечені в духовці

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Дуже смачні сирники

Я великий шанувальник сирників, тому постійно випробовую різні їхні рецепти, і вдалими знахідками ділюся на сайті. У мене є і бананові сирники, і гарбузові, і смажено-печені. Але останні півроку я абсолютно припинила експерименти і готую завжди за одним рецептом, яким зі мною поділилася знайома дівчинка-рестораторка. Сирники виходять дуже ніжними, сирними, пишними і красивими. Ну а готуються на раз-два!

Молочна каша з рисом і гарбузом

Цей смачний і простий сніданок абсолютно нескладно готувати, здавалося б. Але якщо мами вже звикли готувати його «на око», мовляв, півсклянки туди, півсклянки сюди, то перший мій «млинець» виявився глевким, я не розрахувала кількість крупи, потім довелося в процесі підливати багато молока, і вийшло зовсім не те, чого очікувала. Тому, вдруге я ретельно зважила всі інгредієнти, щоб дотриматись пропорції, і вийшло чудово - в міру густа, в міру солодка, смачна каша.

Кролик, запечений з овочами

Кролик - м'ясо пісне, дієтичне, і не хочеться його «псувати» жорстким смаженням, жиром тощо. Тому я завжди намагаюся придумувати, як би приготувати кролика з мінімумом втручання. Ось цей рецепт - вдала варіація, яка, до того ж, вимагає від вас мінімум зусиль, хіба що обробити тушку і нарізати овочі. І вдало, що виходить і м'ясо, і гарнір до нього.

Буженина з індички в мультиварці

Обожнюю готувати в мультиварці: мінімум зусиль, мінімум жиру, а результат завжди дуже смачний. Ось і цей рецепт - простий і швидкий спосіб приготувати соковите та смачне м'ясо. Готову буженину можна просто класти до гарніру, на сендвічі, додати в салат тощо.