You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Кабачкова ікра в мультиварці

Для багатьох кабачкова ікра, яка продавалася в магазинах, чомусь найсмачніша. Я не виняток. Однак кабачкова ікра, приготована за рецептом, який я дізналася від дуже приємної дівчини Ірини, виявилася ще смачнішою! А готується простіше простого! Обов'язково спробуйте приготувати цю ніжну та смачну ікру!

кабачкова ікра в мультиварці

Склад (для мультиварки об'ємом 2,5 літра):

  • кабачки - 1 кг
  • морква - 2 шт.
  • цибуля - 1-2 шт.
  • помідор - 2 шт.
  • болгарський перець (зелений) - 3 шт.
  • часник - 5-6 зубчиків
  • томатна паста - 2-3 ст. л.
  • соняшникова олія без запаху - 3 ст. л.
  • сіль, перець - за смаком
  • сухий кріп

Приготування:

Овочі очистіть. Цибулю, моркву, кабачки і перець наріжте невеликими кубиками.
У каструльку мультиварки влийте соняшникову олію, покладіть нарізані овочі та додайте кріп, сіль і перець за смаком.

овочі в мультиварці

Готуйте в режимі "тушкування" протягом 1 години.
Після того, як мультиварка вимкнеться, додайте в каструльку томатну пасту, нарізаний часник і помідори.

овочі для кабачкової ікри

Усе перемішайте і готуйте в режимі "плов" до випарювання зайвої рідини - приблизно 1,5 години, перемішавши в процесі приготування овочі два або три рази. (Я не чекала, коли мультиварка закінчить програму "плов", а вимкнула її, коли зайва волога достатньо випарувалася).

тушковані овочі

Потім тушковані овочі перекладіть у блендер і подрібніть. Готову ікру охолодіть і подавайте.

кабачкова ікра

Ікра зберігається в холодильнику кілька днів.
Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Дуже смачні сирники

Я великий шанувальник сирників, тому постійно випробовую різні їхні рецепти, і вдалими знахідками ділюся на сайті. У мене є і бананові сирники, і гарбузові, і смажено-печені. Але останні півроку я абсолютно припинила експерименти і готую завжди за одним рецептом, яким зі мною поділилася знайома дівчинка-рестораторка. Сирники виходять дуже ніжними, сирними, пишними і красивими. Ну а готуються на раз-два!

Молочна каша з рисом і гарбузом

Цей смачний і простий сніданок абсолютно нескладно готувати, здавалося б. Але якщо мами вже звикли готувати його «на око», мовляв, півсклянки туди, півсклянки сюди, то перший мій «млинець» виявився глевким, я не розрахувала кількість крупи, потім довелося в процесі підливати багато молока, і вийшло зовсім не те, чого очікувала. Тому, вдруге я ретельно зважила всі інгредієнти, щоб дотриматись пропорції, і вийшло чудово - в міру густа, в міру солодка, смачна каша.

Кролик, запечений з овочами

Кролик - м'ясо пісне, дієтичне, і не хочеться його «псувати» жорстким смаженням, жиром тощо. Тому я завжди намагаюся придумувати, як би приготувати кролика з мінімумом втручання. Ось цей рецепт - вдала варіація, яка, до того ж, вимагає від вас мінімум зусиль, хіба що обробити тушку і нарізати овочі. І вдало, що виходить і м'ясо, і гарнір до нього.

Буженина з індички в мультиварці

Обожнюю готувати в мультиварці: мінімум зусиль, мінімум жиру, а результат завжди дуже смачний. Ось і цей рецепт - простий і швидкий спосіб приготувати соковите та смачне м'ясо. Готову буженину можна просто класти до гарніру, на сендвічі, додати в салат тощо.