You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Картопля-фрі

Якщо Ви любите поласувати не дуже корисною, але дуже смачною картоплею-фрі, не обов'язково вирушати до фаст-фуду. Таку картоплю можна приготувати вдома, і повірте, домашня буде ще смачнішою. А приготувати її дуже просто навіть без спеціальної фритюрниці.

 

картопля-фрі

Склад:

  • картопля
  • рослинна олія для смаження
  • сіль

Приготування картоплі-фрі:

Картоплю очистіть і наріжте соломкою. Залийте нарізану картоплю холодною водою і дайте постояти 5-10 хвилин, потім воду злийте і двічі промийте картоплю. У сковороду з високими бортиками влийте олію, щоб вона покривала дно сковороди на 2 пальці. Коли олія розжариться, киньте в неї частину картоплі, щоб вона лягла в один шар. Якщо картоплі буде забагато, вона не приготується як треба, буде м'якою, не хрусткою. Смажте картоплю 5-7 хвилин (залежно від бажаної засмаженості), періодично помішуючи, щоб вона приготувалася рівномірно.

смажена картопля

Акуратно шумівкою вийміть картоплю, струшуючи зайву олію, перекладіть у тарілку і посоліть. Так приготуйте всю картоплю.
Подавайте як гарнір до м'яса або просто з улюбленим соусом.
Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Дуже смачні сирники

Я великий шанувальник сирників, тому постійно випробовую різні їхні рецепти, і вдалими знахідками ділюся на сайті. У мене є і бананові сирники, і гарбузові, і смажено-печені. Але останні півроку я абсолютно припинила експерименти і готую завжди за одним рецептом, яким зі мною поділилася знайома дівчинка-рестораторка. Сирники виходять дуже ніжними, сирними, пишними і красивими. Ну а готуються на раз-два!

Молочна каша з рисом і гарбузом

Цей смачний і простий сніданок абсолютно нескладно готувати, здавалося б. Але якщо мами вже звикли готувати його «на око», мовляв, півсклянки туди, півсклянки сюди, то перший мій «млинець» виявився глевким, я не розрахувала кількість крупи, потім довелося в процесі підливати багато молока, і вийшло зовсім не те, чого очікувала. Тому, вдруге я ретельно зважила всі інгредієнти, щоб дотриматись пропорції, і вийшло чудово - в міру густа, в міру солодка, смачна каша.

Кролик, запечений з овочами

Кролик - м'ясо пісне, дієтичне, і не хочеться його «псувати» жорстким смаженням, жиром тощо. Тому я завжди намагаюся придумувати, як би приготувати кролика з мінімумом втручання. Ось цей рецепт - вдала варіація, яка, до того ж, вимагає від вас мінімум зусиль, хіба що обробити тушку і нарізати овочі. І вдало, що виходить і м'ясо, і гарнір до нього.

Буженина з індички в мультиварці

Обожнюю готувати в мультиварці: мінімум зусиль, мінімум жиру, а результат завжди дуже смачний. Ось і цей рецепт - простий і швидкий спосіб приготувати соковите та смачне м'ясо. Готову буженину можна просто класти до гарніру, на сендвічі, додати в салат тощо.