You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Куряче філе з кунжутним соусом

Це найсмачніше куряче філе, яке я коли-небудь їв. Для приготування мені знадобилися такі інгредієнти:

Склад:

  • 2 курячих філе приблизно по 250 гр кожне
  • 2 стебла зеленої цибулі
  • 2 см кореня імбиру
  • 1 великий грейпфрут
  • соль
  • чорний перець (+ додав трохи паприки)

соус:

  • 4 ст. л. насіння кунжуту
  • 1 ч. л. цукрової пудри (у моєму варіанті просто додав 1 ч. л. цукру і добре розмішав)
  • 1 с. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. темної кунжутної олії (у мене не було, використовував кукурудзяну олію)

Приготування курячого філе з кунжутним соусом:

Зелену цибулю та імбир тонко нарізав. Куряче філе натер сіллю, перцем і паприкою, поклав у друшляк (у мене з оптимальними дірочками для парової бані, але краще використовувати сито). Посипав усе цибулею з імбиром і поставив на каструлю, наповнену наполовину киплячою водою. Готував близько 30 хв.

Тим часом приготував соус. 

Кунжут 1-2 хв. посмажив на сухій пательні, розім'яв (краще в кавомолці). Змішав лимонний сік, соєвий соус і 1-2 ст. л. води. Додав цукрову пубру і все добре перемішав, потім додав кунжут і олію.

Для подачі очистив грейпфрут від шкірки, розрізав філе на скибочки (приблизно 2 см). Виклав філе з грейпфрутом на тарілку. Подавати з соусом.

Всім раджу спробувати, витрат мінімум, інгредієнти в подальшому можна за смаком замінювати.

Bon appetite!

Пов'язані рецепти
Дуже смачні сирники

Я великий шанувальник сирників, тому постійно випробовую різні їхні рецепти, і вдалими знахідками ділюся на сайті. У мене є і бананові сирники, і гарбузові, і смажено-печені. Але останні півроку я абсолютно припинила експерименти і готую завжди за одним рецептом, яким зі мною поділилася знайома дівчинка-рестораторка. Сирники виходять дуже ніжними, сирними, пишними і красивими. Ну а готуються на раз-два!

Молочна каша з рисом і гарбузом

Цей смачний і простий сніданок абсолютно нескладно готувати, здавалося б. Але якщо мами вже звикли готувати його «на око», мовляв, півсклянки туди, півсклянки сюди, то перший мій «млинець» виявився глевким, я не розрахувала кількість крупи, потім довелося в процесі підливати багато молока, і вийшло зовсім не те, чого очікувала. Тому, вдруге я ретельно зважила всі інгредієнти, щоб дотриматись пропорції, і вийшло чудово - в міру густа, в міру солодка, смачна каша.

Кролик, запечений з овочами

Кролик - м'ясо пісне, дієтичне, і не хочеться його «псувати» жорстким смаженням, жиром тощо. Тому я завжди намагаюся придумувати, як би приготувати кролика з мінімумом втручання. Ось цей рецепт - вдала варіація, яка, до того ж, вимагає від вас мінімум зусиль, хіба що обробити тушку і нарізати овочі. І вдало, що виходить і м'ясо, і гарнір до нього.

Буженина з індички в мультиварці

Обожнюю готувати в мультиварці: мінімум зусиль, мінімум жиру, а результат завжди дуже смачний. Ось і цей рецепт - простий і швидкий спосіб приготувати соковите та смачне м'ясо. Готову буженину можна просто класти до гарніру, на сендвічі, додати в салат тощо.