You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

М'ясний хлібець, запечений у беконі

Проста, і при цьому цікава страва з м'ясного фаршу. М'ясний хлібець можна вживати як другу страву або як складову бутербродів. Соковито, ароматно та смачно. Рецепт із журналу "Гастрономъ".

м'ясний хлібець

Склад:

  • яловичий або телячий фарш - 650 гр.
  • свинячий фарш - 250 гр.
  • бекон - 10 скибочок
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • часник - 2 зубчики
  • селера - 3 черешки
  • вершкове масло - 2 ст. л.
  • яйця - 2 шт.
  • крихти білого хліба - 50 гр.
  • кетчуп - 4 ст. л.
  • базилік нарізаний - 2 ст. л.
  • сіль, перець - за смаком

Приготування м'ясного хлібця:

Цибулю та часник очистіть і подрібніть. Селеру вимийте і наріжте тонкими скибочками. У сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте овочі близько 8 хвилин. Потім змішайте фарш з обсмаженими овочами, яйцями, хлібом, кетчупом, зеленню, сіллю і перцем.

фарш для м'ясного хлібця

Щоб хлібець був щільнішим, злегка відбийте фарш, піднімаючи його над столом на 5-7 см і кидаючи. Деко застеліть папером для випічки або фольгою. На деку сформуйте овальний хлібець, зверху розкладіть скибочки бекону.

м'ясний хлібець у беконі

Запікайте хлібець у розігрітій до 180 градусів духовці 1 годину 15 хвилин, періодично поливаючи його соком, що виділяється.
Готовий хлібець злегка остудіть, наріжте і подавайте.

запечений м'ясний хлібець

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Дуже смачні сирники

Я великий шанувальник сирників, тому постійно випробовую різні їхні рецепти, і вдалими знахідками ділюся на сайті. У мене є і бананові сирники, і гарбузові, і смажено-печені. Але останні півроку я абсолютно припинила експерименти і готую завжди за одним рецептом, яким зі мною поділилася знайома дівчинка-рестораторка. Сирники виходять дуже ніжними, сирними, пишними і красивими. Ну а готуються на раз-два!

Молочна каша з рисом і гарбузом

Цей смачний і простий сніданок абсолютно нескладно готувати, здавалося б. Але якщо мами вже звикли готувати його «на око», мовляв, півсклянки туди, півсклянки сюди, то перший мій «млинець» виявився глевким, я не розрахувала кількість крупи, потім довелося в процесі підливати багато молока, і вийшло зовсім не те, чого очікувала. Тому, вдруге я ретельно зважила всі інгредієнти, щоб дотриматись пропорції, і вийшло чудово - в міру густа, в міру солодка, смачна каша.

Кролик, запечений з овочами

Кролик - м'ясо пісне, дієтичне, і не хочеться його «псувати» жорстким смаженням, жиром тощо. Тому я завжди намагаюся придумувати, як би приготувати кролика з мінімумом втручання. Ось цей рецепт - вдала варіація, яка, до того ж, вимагає від вас мінімум зусиль, хіба що обробити тушку і нарізати овочі. І вдало, що виходить і м'ясо, і гарнір до нього.

Буженина з індички в мультиварці

Обожнюю готувати в мультиварці: мінімум зусиль, мінімум жиру, а результат завжди дуже смачний. Ось і цей рецепт - простий і швидкий спосіб приготувати соковите та смачне м'ясо. Готову буженину можна просто класти до гарніру, на сендвічі, додати в салат тощо.