You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Омлет із ковбасою та сиром

Навіть у тих, хто дуже любить готувати, часом бувають моменти, коли ліньки виходити на кухню, а сім'ю нагодувати потрібно. Я не виняток. І в один із таких моментів моя сестра Люба запропонувала приготувати омлет, і не просто омлет, а з начинкою. Готується все до неподобства просто, а виходить дуже смачно. Щоб легше було перевертати омлет, я готувала його на пательні для смаження млинців, але думаю, що і без неї можна приловчитися й акуратно перевернути омлет. Виглядає він дуже гарно - згорнутий конвертиком з апетитною начинкою всередині - справжня паличка-виручалочка для "ледачих днів".

омлет з ковбасою та сиром

Склад (на 1 порцію):

  • яйце - 2 шт.
  • молоко - 2 ст. л.
  • ковбаса варена - 30 гр.
  • сир твердий - 20 гр.
  • соль, перець - за смаком
  • вершкова олія для смаження

Приготування омлету ковбасою та сиром:

У мисці перебовтайте яйця з молоком, сіллю і перцем.

.

яйця і молоко

яєчна маса для омлету

Сковороду змастіть вершковим маслом і вилийте на неї яєчну суміш.

омлет на сковороді

Ссмажте омлет на середньому вогні, поки маса схопиться.

На окремій сковороді злегка обсмажте нарізану тонкою соломкою варену ковбасу.

.
смажена варена ковбаса

Сир натріть на тертку.

Коли яєчна маса почне схоплюватися, а низ омлету рум'янитися, викладіть на половину омлетного "млинця" ковбасу і сир і накрийте другою половиною "млинця".

Під час, коли омлет почне схоплюватися, а низ омлету рум'яниться, викладіть на половину омлетного "млинця" ковбасу і сир і накрийте другою половиною "млинця".

омлет із сиром і ковбасою
омлет з начинкою

Почекайте кілька секунд, поки сир почне плавитися, а потім зніміть на тарілку.

.

Подавайте одразу ж.

.

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Дуже смачні сирники

Я великий шанувальник сирників, тому постійно випробовую різні їхні рецепти, і вдалими знахідками ділюся на сайті. У мене є і бананові сирники, і гарбузові, і смажено-печені. Але останні півроку я абсолютно припинила експерименти і готую завжди за одним рецептом, яким зі мною поділилася знайома дівчинка-рестораторка. Сирники виходять дуже ніжними, сирними, пишними і красивими. Ну а готуються на раз-два!

Молочна каша з рисом і гарбузом

Цей смачний і простий сніданок абсолютно нескладно готувати, здавалося б. Але якщо мами вже звикли готувати його «на око», мовляв, півсклянки туди, півсклянки сюди, то перший мій «млинець» виявився глевким, я не розрахувала кількість крупи, потім довелося в процесі підливати багато молока, і вийшло зовсім не те, чого очікувала. Тому, вдруге я ретельно зважила всі інгредієнти, щоб дотриматись пропорції, і вийшло чудово - в міру густа, в міру солодка, смачна каша.

Кролик, запечений з овочами

Кролик - м'ясо пісне, дієтичне, і не хочеться його «псувати» жорстким смаженням, жиром тощо. Тому я завжди намагаюся придумувати, як би приготувати кролика з мінімумом втручання. Ось цей рецепт - вдала варіація, яка, до того ж, вимагає від вас мінімум зусиль, хіба що обробити тушку і нарізати овочі. І вдало, що виходить і м'ясо, і гарнір до нього.

Буженина з індички в мультиварці

Обожнюю готувати в мультиварці: мінімум зусиль, мінімум жиру, а результат завжди дуже смачний. Ось і цей рецепт - простий і швидкий спосіб приготувати соковите та смачне м'ясо. Готову буженину можна просто класти до гарніру, на сендвічі, додати в салат тощо.