You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Паста з креветками у вершково-сирному соусі

Паста готується дуже просто і швидко - з ним впорається навіть кулінар-початківець. Соус виходить ніжним, оксамитовим і дуже вершковим, креветки добре гармонують із соусом і доповнюють смак пасти. Страва виходить доволі ситною, багато не з'їси, тому готуйте таку порцію, щоби з'їсти її одразу - після розігрівання страва смачна, але однаково вже не та.

паста з креветками і сирно-вершковим соусом

Склад (3-4 порції):

  • паста  - 250 гр.
  • очищені креветки - 400 гр.
  • часник 3-4 зубчики
  • вершки 10-15% - 200 мл
  • м'який плавлений вершковий сир - 100 гр.
  • оливкова олія ~ 100 мл
  • орегано, майоран, сушений кріп,
  • сіль, перець - за смаком

Приготування пасти з креветками у вершково-сирному соусі:

У каструлі закип'ятіть воду, посоліть, додайте 2 ст. л. оливкової олії. У киплячу воду всипте пасту. Можна використовувати будь-які макаронні вироби з твердих сортів пшениці, спагеті, гнізда тощо. Варіть пасту до готовності, але в жодному разі не переваріть.

паста

Готову пасту відкиньте на друшляк і дайте воді стекти.
Якщо використовуєте заморожені креветки, то розморозьте їх.
Часник очистіть, розріжте навпіл і видаліть серцевину (вона під час смаження починає гірчити).
У сковороді розігрійте трохи оливкової олії, додайте часник і злегка обсмажте, щоб він віддав олії свій запах, а потім видаліть його зі сковороди.

часник

У сковороду викладіть креветки, обсмажте їх на сильному вогні, постійно помішуючи, протягом 3-4 хвилин.

креветки на сковороді

Влийте вершки, перемішайте. Додайте сіль, перець, спеції та м'який плавлений сир.

креветки, вершки і сир

Постійно помішуючи, доведіть соус до загустіння.
Важливо не перетримати його на вогні, оскільки він вийшов занадто густим. Якщо це сталося, то розбавте його вершками, що залишилися, або водою, в якій варилася паста.
При подачі на тарілку викладіть пасту, зверху полийте вершково-сирним соусом із креветками.

паста з креветками та сирно-вершковим соусом

Можна посипати готову страву тертим пармезаном.
Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Дуже смачні сирники

Я великий шанувальник сирників, тому постійно випробовую різні їхні рецепти, і вдалими знахідками ділюся на сайті. У мене є і бананові сирники, і гарбузові, і смажено-печені. Але останні півроку я абсолютно припинила експерименти і готую завжди за одним рецептом, яким зі мною поділилася знайома дівчинка-рестораторка. Сирники виходять дуже ніжними, сирними, пишними і красивими. Ну а готуються на раз-два!

Молочна каша з рисом і гарбузом

Цей смачний і простий сніданок абсолютно нескладно готувати, здавалося б. Але якщо мами вже звикли готувати його «на око», мовляв, півсклянки туди, півсклянки сюди, то перший мій «млинець» виявився глевким, я не розрахувала кількість крупи, потім довелося в процесі підливати багато молока, і вийшло зовсім не те, чого очікувала. Тому, вдруге я ретельно зважила всі інгредієнти, щоб дотриматись пропорції, і вийшло чудово - в міру густа, в міру солодка, смачна каша.

Кролик, запечений з овочами

Кролик - м'ясо пісне, дієтичне, і не хочеться його «псувати» жорстким смаженням, жиром тощо. Тому я завжди намагаюся придумувати, як би приготувати кролика з мінімумом втручання. Ось цей рецепт - вдала варіація, яка, до того ж, вимагає від вас мінімум зусиль, хіба що обробити тушку і нарізати овочі. І вдало, що виходить і м'ясо, і гарнір до нього.

Буженина з індички в мультиварці

Обожнюю готувати в мультиварці: мінімум зусиль, мінімум жиру, а результат завжди дуже смачний. Ось і цей рецепт - простий і швидкий спосіб приготувати соковите та смачне м'ясо. Готову буженину можна просто класти до гарніру, на сендвічі, додати в салат тощо.