You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Рулет зі свинячої вирізки з горіхами та ароматними травами

Дуже смачний м'ясний рулет, який сподобається навіть найвибагливішим їдцям. Начинку готують із "песто" на основі горіхів кеш'ю та базиліка, м'ясо маринують у гірчиці й ароматних травах. Підготовка м'яса і начинки вимагає деякого часу, зате потім можна із задоволенням насолоджуватися смачною м'ясною стравою. Рецепт із майстер-класу київської кулінарної школи "Готують всі!"

.

рулетики зі свинини з базиліком і кеш'ю

 

Склад:

  • свиняча вирізка - 1 шт.

начинка:

  • зелений базилік - 2 гілочки
  • горіхи кеш'ю - 20 гр.
  • пармезан - 10 гр.

маринад:

  • гостра гірчиця - 1 ст. л.
  • сіль, перець - за смаком
  • розмарин - 1 гілочка
  • коріандр - 0,5 ч. л.
  • часник - 2 зубчики

 

Приготування м'ясного рулету з горіхами та ароматними травами:

Свинячу вирізку очистіть від сухожиль (наявний на м'ясі жир не зрізуйте - він зробить готову страву соковитішою) і розріжте поперек навпіл. За бажання можна вирізку не розрізати, тоді рулет вийде довшим, проте з ним буде трохи складніше працювати. М'ясо розпластайте ножем. Для цього покладіть м'ясо на дошку, відступіть ножем 1 см знизу до площини дошки і розріжте вирізку на дві частини, не дорізаючи до кінця 1 см.

підготовка вирізки

Потім верхню частину відверніть, ніби розкриваючи книжку, і знову розріжте на дві частини, відступаючи 1 см знизу і не дорізаючи на 1 см до краю.

.

підготовка м'яса

Таким чином розпустіть м'ясо повністю - вийде плоске прямокутне м'ясне полотно. Потім м'ясо злегка відбийте молоточком.

.

м'ясо для рулету

вирізка для рулету

Для маринаду змішайте гірчицю, сіль, перець і трави, змастіть м'ясо і залиште маринуватися на 3 години. Якщо немає часу, то можна релути згорнути, а потім промаринувати їх перед запіканням.
Для начинки листки базиліку (використовуйте тільки зелений базилік) дрібно наріжте. Горіхи кеш'ю подрібніть у блендері або дрібно наріжте і змішайте з базиліком.

Горіхи кеш'ю подрібніть у блендері або дрібно наріжте і змішайте з базиліком.

начинка з базиліка і кеш'ю

М'ясо розпластайте на дошці, посоліть, поперчіть і кладіть на нього начинку, залишивши 2 см з одного боку, зверху натріть пармезан і скрутіть рулет.

м'ясо сіль перець

м'ясо з начинкою і пармезаном

згортання рулету

рулет

Я готувала прискорений варіант, тому маринадом обмазувала готовий рулет.

рулет у маринаді

Рулет загорніть у фольгу і закрутіть у вигляді цукерки. Залиште на 1 годину, щоб м'ясо замаринувалося.

.

рулети у фользі

Рулет запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин, потім фольгу зніміть і запікайте рулети ще 5-8 хвилин при максимальній температурі.

рулет із фольги

рулет із духовки

Готовий рулет наріжте поперек на 5 шматочків.
Подавати рулет можна з соусом "Мерло".

рулет зі свинини з базиліком і кешью

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Дуже смачні сирники

Я великий шанувальник сирників, тому постійно випробовую різні їхні рецепти, і вдалими знахідками ділюся на сайті. У мене є і бананові сирники, і гарбузові, і смажено-печені. Але останні півроку я абсолютно припинила експерименти і готую завжди за одним рецептом, яким зі мною поділилася знайома дівчинка-рестораторка. Сирники виходять дуже ніжними, сирними, пишними і красивими. Ну а готуються на раз-два!

Молочна каша з рисом і гарбузом

Цей смачний і простий сніданок абсолютно нескладно готувати, здавалося б. Але якщо мами вже звикли готувати його «на око», мовляв, півсклянки туди, півсклянки сюди, то перший мій «млинець» виявився глевким, я не розрахувала кількість крупи, потім довелося в процесі підливати багато молока, і вийшло зовсім не те, чого очікувала. Тому, вдруге я ретельно зважила всі інгредієнти, щоб дотриматись пропорції, і вийшло чудово - в міру густа, в міру солодка, смачна каша.

Кролик, запечений з овочами

Кролик - м'ясо пісне, дієтичне, і не хочеться його «псувати» жорстким смаженням, жиром тощо. Тому я завжди намагаюся придумувати, як би приготувати кролика з мінімумом втручання. Ось цей рецепт - вдала варіація, яка, до того ж, вимагає від вас мінімум зусиль, хіба що обробити тушку і нарізати овочі. І вдало, що виходить і м'ясо, і гарнір до нього.

Буженина з індички в мультиварці

Обожнюю готувати в мультиварці: мінімум зусиль, мінімум жиру, а результат завжди дуже смачний. Ось і цей рецепт - простий і швидкий спосіб приготувати соковите та смачне м'ясо. Готову буженину можна просто класти до гарніру, на сендвічі, додати в салат тощо.