You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Свинина з апельсинами та кардамоном

Що ближче новий рік, то сильніша напруга й очікування свята. А ще явно відчувається аромат свята... У мене, як і багатьох моїх друзів, новий рік пахне цитрусовими - саме цей запах асоціюється зі святом, подарунками та веселощами. І хоч зараз вибір екзотичних фруктів у магазинах величезний - на будь-який смак і колір, саме цитрусові дарують незабутнє відчуття очікування свята і дива, яке було в дитинстві. До нового року залишаються лічені дні, і щоб наблизити свято, пропоную приготувати цю страву. Свинина відмінно поєднується з апельсинами і збагачує свій досить нейтральний смак цитрусовими ароматами. Страва готується не складно і неодмінно потішить вас та подарує відчуття свята!

свинина з апельсинами

Склад:

  • свиняча вирізка - 1 кг
  • апельсини - 4 шт.
  • цибуля ріпчаста - 3 шт.
  • вершкове масло - 25 гр.
  • кардамон - 3 стручки
  • сіль, перець

Приготування свинини з апельсинами та кардамоном:

М'ясо вимийте, очистіть від плівок і обсушіть.
У сотейнику розтопіть вершкове масло й обсмажте на ньому м'ясо з усіх боків.

вирізка на пательні

вирізка

Цибулю очистіть і дрібно порубайте.

цибуля

З двох апельсинів зніміть цедру і вичавіть сік, а решту апельсинів очистіть до м'якоті, очистіть від плівок і наріжте скибочками.

апельсиновий сік

До обсмаженого м'яса додайте цибулю, цедру, влийте сік і покладіть кардамон.

філе з цедрою і соком

Свинину посоліть, поперчіть і готуйте під кришкою на середньому вогні близько 15-20 хвилин. Потім викладіть до м'яса скибочки апельсинів і готуйте ще близько 5 хвилин.

філе з апельсинами

Не пересушіть м'ясо, але й дайте йому приготуватися. Видаліть кардамон у готовій страві.
Свинину наріжте скибочками, полийте соком, що виділився, і подавайте разом зі скибочками апельсинів.

свинина з апельсинами

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Дуже смачні сирники

Я великий шанувальник сирників, тому постійно випробовую різні їхні рецепти, і вдалими знахідками ділюся на сайті. У мене є і бананові сирники, і гарбузові, і смажено-печені. Але останні півроку я абсолютно припинила експерименти і готую завжди за одним рецептом, яким зі мною поділилася знайома дівчинка-рестораторка. Сирники виходять дуже ніжними, сирними, пишними і красивими. Ну а готуються на раз-два!

Молочна каша з рисом і гарбузом

Цей смачний і простий сніданок абсолютно нескладно готувати, здавалося б. Але якщо мами вже звикли готувати його «на око», мовляв, півсклянки туди, півсклянки сюди, то перший мій «млинець» виявився глевким, я не розрахувала кількість крупи, потім довелося в процесі підливати багато молока, і вийшло зовсім не те, чого очікувала. Тому, вдруге я ретельно зважила всі інгредієнти, щоб дотриматись пропорції, і вийшло чудово - в міру густа, в міру солодка, смачна каша.

Кролик, запечений з овочами

Кролик - м'ясо пісне, дієтичне, і не хочеться його «псувати» жорстким смаженням, жиром тощо. Тому я завжди намагаюся придумувати, як би приготувати кролика з мінімумом втручання. Ось цей рецепт - вдала варіація, яка, до того ж, вимагає від вас мінімум зусиль, хіба що обробити тушку і нарізати овочі. І вдало, що виходить і м'ясо, і гарнір до нього.

Буженина з індички в мультиварці

Обожнюю готувати в мультиварці: мінімум зусиль, мінімум жиру, а результат завжди дуже смачний. Ось і цей рецепт - простий і швидкий спосіб приготувати соковите та смачне м'ясо. Готову буженину можна просто класти до гарніру, на сендвічі, додати в салат тощо.