You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Свинячі реберця в соусі барбекю на основі фруктового пюре

Це мій варіант приготування соусу барбекю. Не класика, але виходить дуже смачно. Виходять чарівні реберця, навіть не виїжджаючи на природу, Ви можете влаштувати собі BBQ вдома.

Нам знадобиться>(на 4-5 порцій):

  • 1-1.2 кг реберець свинячих 

для соусу:

  • 300 грам замороженої кислої ягоди (я частіше використовую вишню, або вишню і чорну смородину)
  • 4 ст. л.. томатного кетчупу (домашній або будь-який інший)
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. рідкого меду (близько 60 грам) (*якщо ви не можете або не хочете використовувати мед, то можна замінити коричневим цукром, на крайній випадок звичайним, думаю буде достатньо 1 ст. ложки)
  • 3 зубчики часнику
  • 1/2 ч. л. чорного перцю
  • 1/2 ч. л. кореандру
  • за бажанням перець чилі в порошку або Табаско, гостроту регулюєте самі
  • .
  • 1 ст. ложка вустерського соусу (можна без нього, але з ним смачніше)

Приготування свинячих реберець у соусі барбекю:

Свинячі реберця попередньо відварити в підсоленій воді до м'якості (коли м'ясо відокремлюється від кістки, але ще тримається) - приблизно 1-1,5 години, час залежить від якості м'яса.

.

Приготувати соус. Для цього вишню (або ягоди) без кісточок пробити блендером у пюре і протерти через сито, так смачніше. Часник пропустити через прес. З'єднати пюре, кетчуп, соєвий соус, мед/цукор, спеції, часник і вустерський соус в одну ємкість.

До соусу додати відварені реберця й акуратно перемішати. Дати просочитися, мінімум 30 хвилин.

Затем розігріти сковорідку та обсмажити на невеликій кількості олії реберця до рум'яності (смажаться доволі швидко), після чого змастити рештою соусу та поставити під гриль до духовки хвилин на 5 для рум'янцювання. Якщо гриля немає, то ще раз глазурувати залишками соусу і знову швидко обсмажити з усіх боків.

Якщо Ви готуєте на решітці, мангалі, то періодично під час смаження змащуйте залишками соусу. Якщо соус хочете використовувати окремо, то припустіть його на вогні хвилин п'ять.

Виходять чарівні реберця, навіть не виїжджаючи на природу, Ви можете влаштувати собі BBQ вдома.

Пов'язані рецепти
Дуже смачні сирники

Я великий шанувальник сирників, тому постійно випробовую різні їхні рецепти, і вдалими знахідками ділюся на сайті. У мене є і бананові сирники, і гарбузові, і смажено-печені. Але останні півроку я абсолютно припинила експерименти і готую завжди за одним рецептом, яким зі мною поділилася знайома дівчинка-рестораторка. Сирники виходять дуже ніжними, сирними, пишними і красивими. Ну а готуються на раз-два!

Молочна каша з рисом і гарбузом

Цей смачний і простий сніданок абсолютно нескладно готувати, здавалося б. Але якщо мами вже звикли готувати його «на око», мовляв, півсклянки туди, півсклянки сюди, то перший мій «млинець» виявився глевким, я не розрахувала кількість крупи, потім довелося в процесі підливати багато молока, і вийшло зовсім не те, чого очікувала. Тому, вдруге я ретельно зважила всі інгредієнти, щоб дотриматись пропорції, і вийшло чудово - в міру густа, в міру солодка, смачна каша.

Кролик, запечений з овочами

Кролик - м'ясо пісне, дієтичне, і не хочеться його «псувати» жорстким смаженням, жиром тощо. Тому я завжди намагаюся придумувати, як би приготувати кролика з мінімумом втручання. Ось цей рецепт - вдала варіація, яка, до того ж, вимагає від вас мінімум зусиль, хіба що обробити тушку і нарізати овочі. І вдало, що виходить і м'ясо, і гарнір до нього.

Буженина з індички в мультиварці

Обожнюю готувати в мультиварці: мінімум зусиль, мінімум жиру, а результат завжди дуже смачний. Ось і цей рецепт - простий і швидкий спосіб приготувати соковите та смачне м'ясо. Готову буженину можна просто класти до гарніру, на сендвічі, додати в салат тощо.